ERC Bages aposta per una comarca més industrial i amb llocs de treball de més qualitat

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, s'ha reunit a Manresa amb empresaris, i ha visitat Cardona i el Fòrum Universitat Empresa de l'EPSEM

Roger Torrent i la representació d'ERC amb empresaris del Bages
Roger Torrent i la representació d'ERC amb empresaris del Bages | ERC
Redacció
08 de maig del 2024
Actualitzat a les 22:08h

El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, ha estat aquest dimecres al Bages, participant primer en una reunió a Manresa amb empresaris de la comarca, acompanyat per l'alcalde, Marc Aloy, el diputat i candidat a les eleccions al Parlament, Ferran Estruch, la presidenta d'ERC Bages, Marta Viladés, i la directora dels serveis territorials del departament, Teresa Clotet. Torrent ha fet després una visita d'obres al nou sector industrial La Cort II de Cardona i al Fòrum Universitat Empresa de la UPC Manresa (EPSEM). 

A la trobada amb representants empresarials, una quarantena, s'ha fet una repassada de les polítiques industrials i d'ocupació de la Generalitat, i s'han tractat el principals reptes a afrontar. Posteriorment, s'ha fet una atenció als mitjans. 

Estruch, número 17 de la candidatura d'Esquerra, ha explicat que "cal seguir treballant per fer una comarca més industrial i amb ocupació de qualitat", i en aquest sentit ha assenyalat que, durant la darrera legislatura, el Govern republicà ha destinat al Bages més de 49 milions d'euros  "pel foment de l'ocupació, amb 10.347 persones beneficiades amb accions per millorar la seva ocupabilitat".

Estruch ha remarcat "l'evolució favorable de les dades d'ocupació i de creació d'empreses a la comarca", destacant l'aportació del sector industrial al valor afegit brut (VAB) comarcal, que és considerablement superior al de la mitjana catalana.  

Per la seva part, el conseller Torrent ha afegit que aquests darrers tres anys  el Govern ha aportat, al Bages, més de 13,4 milions d'euros d'ajudes "per a la reactivació econòmica, reindustrialització i millora de la competitivitat de les empreses, comerços, artesania i persones emprenedores", que han afavorit 616 beneficiaris.   

"Cal donar continuïtat a les polítiques industrials ja iniciades", ha dit el conseller, que també ha posat sobre la taula que "és essencial analitzar com les polítiques industrials i les de promoció del treball digne i de qualitat poden millorar la situació econòmica de la població del Bages en consonància amb la seva contribució al VAB de Catalunya". La solució, ha dit Torrent, passa probablement "per implementar altres polítiques relacionades amb habitatge, mobilitat i altres àmbits".

Pel que fa al Servei d'Ocupació de Catalunya, ERC preveu reforçar-hi la participació dels actors locals a través de l'impuls de les estratègies territorials. Una nova manera de gestionar les polítiques de promoció de l'ocupació que permetrà dissenyar actuacions més dirigides a les necessitats reals de les empreses. 

La responsable del departament a la Catalunya central, Teresa Clotet, ha afegit que "des del territori s'ha treballat per enfortir el vincle amb els actors socials del territori i fer arribar a la conselleria les demandes de les empreses i ens locals". Aquesta sintonia s'ha evidenciat en la trobada d'aquest dijous i en el notable increment de projectes de formació dual que s'han aixecat a la comarca, molt valorats per les empreses per la seva qualitat i alt nivell d'inserció, ha conclòs.

Per últim, l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha reiterat les polítiques de creixement industrial i de generació d'ocupació que impulsa ERC, amb l'exemple concret de l'inici de les obres del polígon Pont Nou.