ERC Manresa situa el creixement industrial com a prioritat del proper mandat

La formació garanteix que el polígon del Pont Nou i el Parc Tecnològic en seran una realitat

Tània Infante, Marc Aloy i Lluís Vidal Sixto
Tània Infante, Marc Aloy i Lluís Vidal Sixto | ERC
Redacció
29 d'abril del 2023
Actualitzat a les 9:04h


ERC Manresa ha garantit aquest divendres que la ciutat tornarà a disposar de sòl industrial, després de 20 anys, amb la construcció del polígon del Pont Nou II i el desblogueig de les obres del Parc Tecnològic, que aportaran globalment 220.000 m2 de nova superfície industrial. L'objectiu és fer realitat la proritat d'Esquerra per al proper mandat que passa per impulsar el creixement industrial i generar ocupació de qualitat a la ciutat.

La candidatura que encapçala l'alcalde Marc Aloy ho ha fet sobre el terreny on s'urbanitzarà al futur polígon d'activitat econòmica del Pont Nou, que representarà una àrea de 300.000 m2, dels quals 168.000 m2 seran per a les empreses el proper mandat. Aloy ha volgut remarcar la feina feta durant aquest mandat en aquest polígon, encallat des de feia 15 anys: "estem davant d'un canvi de tendència que ens permetrà tornar a sumar sòl industrial a la ciutat després de 20 anys", ha explicat Aloy davant els mitjans de comunicació. ERC s'erigeix com a garantia perquè les obres, que es preveu que comencin a principi de l'any 2024, tirin endavant sense retards. El partit també es compromet a treballar amb els propietaris de Pirelli la transformació del sol de l'antic recinte industrial, que disposa de 150.000 m2, per establir-hi noves activitats i també és una peça clau per generar llocs de treball i prosperitat a la ciutat.

Aloy ha resumit que "en total estem parlant d'un sector industial que ha de posar al mercat i a disposició de les empreses més de 320.000 m2. Per a ERC és bàsic, per una banda, disposar de terrenys industrials per a totes les empreses del territori que necessiten ampliar les seves instal·lacions i, per l'altra, atreure noves empreses a la ciutat i és en aquest sentit que treballem amb Acció". Ha afegit que "busquem la prosperitat econòmica i tenir indústria ens aporta ingressos per impulsar polítiques socials, per tant, generar llocs de treball és la millor eina de cohesió".

A banda del nou sòl industrial, el polígon del Pont Nou ha de dotar la ciutat d'un nou accés a Manresa per l'oest des de l'Eix Transversal, que suposarà una millora en matèria de mobilitat per accedir a tota aquesta àrea d'activitat econòmica i eliminarà bona part del trànsit de camions del camí vell de Rajadell.
 

Parc Tecnològic

En aquesta estratègia de prioritzar la indústria com a element bàsic "generador d'oportunitats i riquesa", ERC Manresa també es compromet a desbloquejar el Parc Tecnòlogic aquest proper mandat. "Aquests darrers anys s'ha fet molta feina, però cal rematar-la per fer realitat el Parc Tecnològic d'una vegada per totes. Ens comprometem a fer-ho els propers 4 anys amb la urbanització del sector i amb la implantació de noves empreses de recerca i innovadores en aquest espai i la finalització de l'Edifici Impuls", ha anunciat el cap de llista. Marc Aloy ha fet èmfasi en el paper que ha de tenir l'Ajuntament en l'acompanyament i suport al sector privat perquè cregui en les potencialitats del parc i decideixi establir-hi la seva activitat. En aquest sentit, ha remarcat que "un lideratge públic potent i amb inversions genera tranquil·litat i confiança al sector privat per iniciar noves operacions a través també d'una política d'aliances".
 

Garantia d'ocupació

Aquestes dues grans inversions "ens serviran de base per a la transformació econòmica de la ciutat i ens permetran que la quarta revolució industrial arribi a Manresa", segons Lluís Vidal Sixto. Ha revelat que "hem calculat que el nou polígon del Pont Nou i la reindustrialització dels terrenys de la Pirelli podrien suposar la creació de 2.000 llocs de treball". ERC Manresa ha assenyalat que la seva experiència al capdavant del govern municipal és garantia d'ocupació amb més de 3.000 persones inserides laboralment els darrers quatre anys i una inversió que ha passat dels 2 als 5 milions d'euros en polítiques d'ocupació els anys que la regidora Cristina Cruz n'ha tingut la responsabilitat. 
 

Manresa, ciutat capdavantera

ERC ha recordat que Manresa ha estat sempre capdavantera en les revolucions industrials del país. Ho va ser al segle XIV quan l'arribada de l'aigua de la Séquia va permetre la construcció de desenes de molins fariners i petits tallers tèxtils i de la pell. Ho va tornar a ser a principis del segle XIX amb la construcció de la fàbrica Miralda Els Panyos el 1822, la primera fàbrica de riu moderna de l'Estat. Ho va tornar a ser a finals del XIX i principis del segle XX l'enorme creixement econòmic que va viure la ciutat que va culminar el 1922 amb la construcció de la Fàbrica Nova. I encara a mitjans del segle XX amb el creiement de la indústria derivada de l'automoció amb la gran ampliació de Pirelli com a símbol.

I ara ERC vol que Manresa torni a ser capdavantera amb una indústria basada en la nova economia. Tània Infante ha reivindicat que la millor política social que es pot fer a la ciutat és generar activitat econòmica i llocs de treball.