L'exalcaldessa Adriana Delgado s'acomiada de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet

Ha estat un total de 13 anys al consistori des que va entrar com a regidora el 2011

Adriana Delgado, al centre, durant el seu darrer ple de Sant Vicenç
Adriana Delgado, al centre, durant el seu darrer ple de Sant Vicenç | ERC
Redacció
27 de juny del 2024

L'exalcaldessa de Sant Vicenç de Castellet Adriana Delgado ha renunciat a l'acta de regidora que tenia com a presidenta del grup republicà a l'Ajuntament coincidint amb el seu primer aniversari com a cap de l'oposició.

L'any 2011, Adriana Delgado i Herreros iniciava la seva responsabilitat com a regidora acompanyant Jaume Masats com a número 2 a la llista d'Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions municipals de Sant Vicenç de Castellet. Dues legislatures després, l'any 2019, es convertia en la primera dona cap de llista que guanyava unes eleccions i aconseguia l'alcaldia del municipi. Tretze anys després, en el ple celebrat aquest passat dimecres 26 de juny, la portaveu i regidora republicana ha tancat aquesta etapa dins del consistori.

L'exalcaldessa ha valorat positivament i agraït la feina feta pel seu grup durant tots aquests anys i assegura que "el canvi és necessari per motius de qualitat democràtica" i que “aquest és el moment oportú per donar pas a aquesta renovació". Delgado marxa amb la tranquil·litat de comptar amb "un grup municipal format per persones que tenen experiència al govern i d'altres de noves amb molta empenta, i que tiraran endavant el projecte". Jordi Palma agafarà la responsabilitat d'encapçalar el grup com a portaveu, acompanyat de Sílvia Oliveras. Laura De Diego serà la persona que en el següent ple municipal entrarà per completar l'equip de regidors d'ERC.

En l'àmbit polític, a banda d'haver estat alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet entre el 2019 i 2023, i regidora i portaveu d'ERC a l'Ajuntament del 2011 al 2024; Delgado ha estat diputada al Parlament de Catalunya durant dues legislatures, entre el 2016 i el 2020, primer amb Junts pel Sí i, després, amb Esquerra Republicana-Catalunya Sí. El juny de 2018 va ser escollida secretària quarta de la Mesa del Parlament, i és per haver permès que la cambra debatés sobre l'autodeterminació i sobre la monarquia espanyola, que va ser jutjada i absolta pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. També ha estat presidenta del Consell Comarcal del Bages (2011-2013) i vicepresidenta i consellera comarcal de règim intern (2013-2015).

Tot i deixar la seva responsabilitat com a regidora, la santvicentina no deixarà l'escenari polític local i farà una proposta per encapçalar l'executiva local d'ERC a Sant Vicenç de Castellet amb persones de l'actual direcció i amb cares noves per seguir treballant per un municipi cohesionat socialment, cívic i dinàmic, amb polítiques republicanes i transformadores.