Fem Manresa no assistirà a la inauguració de la nova Oficina de Turisme

Considera que la despesa pública que s'ha fet en aquest equipament és "indecent"

La nova Oficina de Turisme de Manresa a la Casa Fàbregas
La nova Oficina de Turisme de Manresa a la Casa Fàbregas | AjM
Redacció
27 de setembre de 2024, 10:10

Fem Manresa no assistirà aquest divendres a la inauguració de la nova Oficina de Turisme de la capital del Bages. La candidatura de l'oposició denuncia el "cost desproporcionat" que ha suposat i suposarà la nova instal·lació a la Casa Fàbregas, per la qual l'Ajuntament haurà de pagar mensualment i durant vint anys un lloguer de 5.200 euros. Això, després d'haver assumit la despesa de rehabilitació i restauració d'uns 550.000 euros i haver signat un contracte que obligarà el consistori a pagar l'IBI de l'immoble sense ser-ne propietari i a fer-se càrrec de totes les reparacions, reposicions i actuacions de manteniment per conservar-lo mentre en sigui inquilí.

Per la candidatura anticapitalista, l'"exagerat cost" de la nova oficina de turisme és el resultat d'una gestió que ha obviat l'interès general i d'una negociació nefasta amb la propietat de l'immoble, la immobiliària Inversiones Dupros SL. "Primer, es van voler amagar els costos reals de les obres de rehabilitació, passant dels 150.000 euros consignats al pressupost del 2023, aprovat el desembre del 2022, a sumar-hi 200.000 euros el mes següent i a afirmar en comissió informativa que el cost creixeria fins als 550.000 euros", assenyalen des de Fem Manresa. "I ara ens trobem que haurem de pagar 1,2 milions d'euros de lloguer, a més de l'IBI i de les despeses del dia a dia d'una oficina que no és propietat municipal. No té cap sentit".

Per Fem Manresa, la gestió desastrosa de la nova Oficina de Turisme a la Casa Fàbregas és un exemple més d'una dinàmica que fa anys que arrosseguen els diferents governs de Manresa. "Aboquen recursos a intentar fer de la ciutat un aparador cap a l'exterior, i després afirmen no tenir-ne per abordar les problemàtiques que afecten directament el dia a dia dels manresans, com l'accés a l'habitatge, la cronificació dels locals buits, l'exclusió social o els conflictes de convivència".