Impulsem lamenta que la Taula de Seguretat hagi estat cinc mesos sense reunir-se

Joan Vila denuncia que van vetar la seva presència a la taula de desembre, quan hi anava com a representant de la Cambra

Reunió de la Taula de Seguretat el passat mes de desembre
Reunió de la Taula de Seguretat el passat mes de desembre | AjM
Redacció
04 de maig del 2023
Actualitzat a les 22:40h


Impulsem Manresa celebra que aquest dijous s'hagi tornar a reunir la Taula de Seguretat, el Civisme i la Convivència de la ciutat, però crítica que no s'hagi reunit des del desembre de l'any passat. Malgrat que en l'últim informe l'Ajuntament "presumís d'una reducció del nombre de delictes" en l'any 2022 comparant-lo amb el 2019, la formació considera que aquestes dades "no representen la realitat de la situació a la ciutat, que continua sent delicada, i es demostra cada dia amb actes vandàlics".

"Si bé és cert que no s'ha repetit l'onada de delinqüència de l'estiu i la tardor del 2021, la percepció de molts manresans i manresanes quan passegen pel carrer és encara d'inseguretat", avisen. I aquesta sensació "no necessàriament ha d'anar lligada a violència física, homicidis i assassinats, sinó que també té a veure amb actes delictius com robatoris o accions contra vehicles, com ara ratllar cotxes estacionats, una pràctica que s'està convertint en habitual en alguns punts de la ciutat". 

És per això que la formació demana que la Taula per la Seguretat, el Civisme i la  Convivència es reuneixi amb més freqüència i no deixi passar cinc mesos entre reunió i reunió, i "explori noves fórmules per detectar amb antelació les persones reincidents". L'alcaldable d'Impulsem, Joan Vila, destaca que "farem entendre als nostres habitants i visitants, que Manresa no és una plaça fàcil per a l'establiment de personatges conflictius perquè els hi farem la vida impossible". 

Impulsem, seguint "l'exitós model de Terrassa", impulsarà "un comandament únic entre els diferents cossos de policia i proposarem fer un equip de treball format per l'Ajuntament, la policia i la judicatura per tal d'exercir pressió i seguiment als grups conflictius". Per a la candidatura, la seguretat "és un dret bàsic que cal preservar si volem ser una ciutat referent en la qualitat de vida de les persones".

Per altra banda, reivindiquem que en la Taula de Seguretat no hi hagi vetos d'assistència, com va succeir en la del passat mes de desembre, quan, segons denuncien, "es va prohibir assistir-hi a la Cambra de Comerç, representada per Joan Vila. Aquest veto va ser imposat per l'alcalde, Marc Aloy, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Calmet".