Indignació entre el personal de serveis socials del Bages i CCOO per un vídeo de l'alcaldable de Junts a Artés

Josep Antoni Rescalvo ha assegurat a les xarxes que la treballadora social de l'Ajuntament fomenta l'ocupació d'habitatges

Josep Antoni Rescalvo en el vídeo
Josep Antoni Rescalvo en el vídeo | Junts
17 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:33h


El col·lectiu de professionals dels Serveis Socials de diferents municipis, serveis i entitats de la comarca del Bages han signat un manifest per mostrar la seva indignació davant les declaracions realitzades per l'alcaldable de Junts a Artés, Josep Antoni Rescalvo. En un vídeo electoral publicat recentment a les xarxes socials de Junts Despertem Artés, el candidat afirma que la treballadora social de l'Ajuntament fomenta l'ocupació d'habitatges i la delinqüència al municipi d'Artés.

Els treballadors dels Serveis Socials que signen aquest manifest, que ja compta amb més de cent firmes, asseguren que "no fomentem en cap cas l'ocupació, i hem de donar respostes a mancances estructurals com a conseqüència de les polítiques emprades a nivell estatal i autonòmic, en matèria d'habitatge".

I recorden que cap Ajuntament "no té competència a nivell d'habitatge", però sí, en canvi "està obligat a donar resposta a les situacions de greu vulnerabilitat com a conseqüència de la manca d'habitatge". Per això, denuncien que, en el seu dia a dia, es troben "sense els recursos adequats ni els mitjans necessaris", fet que, a més, "ocasiona un important malestar en el col·lectiu".

El col·lectiu de professionals dels Serveis Socials consideren les declaracions del candidat a l'alcaldia d'Artés "del tot incorrectes i inapropiades, fruit del desconeixement del treball que es realitza diàriament al serveis socials", motiu pel qual el conviden "a reconsiderar-les".
 

"Preocupació" i "indignació" a CCOO

La secció sindical de CCOO, majoritària a l'Ajuntament d'Artés, així com la totalitat de l'estructura del sindicat, majoritari també al conjunt de les administracions públiques, ha emès un comunicat per fer palesa la seva "indignació" i "preocupació" per les declaracions efectuades pel candidat de Junts a Artés.

El sindicat, que també retreu a Rescalvo la "mentida" de dir que a Artés el 10% de la població es troba en situació d'ocupació d'habitatges, entén que l'alcaldable només es mou per la voluntat de "contagiar una por irracional a la població" i valora les acusacions cap a la treballadora social municipal del seu vídeo d'una "baixesa moral significativa".

"És d'una mirada miop no tenir en consideració que una part important de la població té grans dificultats per accedir a un habitatge", ha sentenciat CCOO.