La CUP demana a l'Ajuntament que no autoritzi la concentració espanyolista de diumenge

La formació rupturista declara que donara suport a aquelles mobilitzacions de rebuig que es puguin organitzar des d'entitats cíviques del municipi o la comarca

Redacció
08 de novembre de 2017, 07:38
Actualitzat: 7:41h
La CUP ha emès un comunicat en el qual volen mostrar, en primer lloc, el seu "rebuig frontal" a la concentració feixista que se celebrarà aquest diumenge a Manresa. Recorden que en les darreres setmanes s'han viscut episodis de violència i agressions per part de grupuscles feixistes en les diverses mobilitzacions unionistes que aquests grups han convocat a alguns punts del país. La darrera agressió, protagonitzada el dissabte passat a Mataró, va acabar amb un jove hospitalitzat.

En segon lloc, la CUP insta l'equip de govern a fer efectiva la declaració del Ple de febrer del 2016 on l'Ajuntament es va comprometre a  «no atorgar llicència o permís d'ús a la via pública fer actes de qualsevol formació que en els seus postulats faci apologia del racisme, la violència, la xenofòbia, l'homofòbia o la misogínia». A més, la declaració també compromet a l'Ajuntament a informar les forces de seguretat perquè requisin les pancartes i tot el material que atempti contra els drets humans.

La CUP demana a l'equip de govern que es mostri "ferm" davant d'aquesta situació, tenint en compte que en les mobilitzacions d'aquests grups "s'exhibeix simbologia franquista i, en algunes ocasions, fins i tot simbologia nazi". La CUP aprofita per recordar que Manresa va ser declarada "ciutat antifeixista" l'any 2013 deixant clar que no permetrà manifestacions públiques on es mostrin pancartes o lemes que fomentin l'odi i la violència cap a les persones per raó de sexe, origen, ideologia, orientació sexual o religiosa.

Finalment, la CUP de Manresa donara suport a aquelles mobilitzacions de rebuig que es puguin organitzar des d'entitats cíviques del municipi o la comarca. "Cal plantar cara al feixisme, tenint clar que la confrontació només beneficia el relat dels partits unionistes (PP, PSOE-PSC, C's) que parlen d'un trencament social a Catalunya, quan realment els únics que han comès agressions són els que participen en manifestacions on ells també hi són presents".