La nova licitació de l'escola bressol Els Gallarets de Santpedor incorpora l'augment de la nova taula salarial

El ple ordinari de setembre també va acordar cedir material a la Creu Roja de Manresa i va aprovar el Compte General de la Corporació 2023

Escola bressol municipal Els Gallarets de Santpedor
Escola bressol municipal Els Gallarets de Santpedor | AjStp
Redacció
12 de setembre de 2024, 17:22

L'Ajuntament de Santpedor ha aprovat la licitació del contracte de serveis de la gestió de l'escola bressol municipal Els Gallarets, amb un pressupost de 2.257.666 euros. L'aprovació arriba com una pròrroga a la seva publicació, ja que abans de l'estiu es va decidir esperar a l'adopció de les noves taules salarials que s'han acordat entre sindicats i les patronals catalanes més representatives de les Llars Municipals de Gestió Indirecta.

"Si no s'hagués fet la pròrroga, no hauríem pogut aplicar el nou quadre salarial ni la respectiva pujada de sous que impliquen. Estem satisfets perquè podrem aplicar-les el més aviat possible" explicava la regidora d'Educació, Mireia Vall, al plenari. La regidora també valorava l'esforç que s'ha fet perquè la nova licitació contempli aspectes de millores que s'han treballat conjuntament amb l'equip de professionals de l'escola bressol, així com "l'excel·lència de les treballadores" que dediquen el seu temps als infants i famílies de Santpedor. En aquesta línia, se subroga tot el personal amb l'aplicació de l'augment salarial i s'incrementa l'horari setmanal del servei de menjador. La licitació del contracte es va aprovar amb 11 vots a favor per part d'ERC, SxS i SEAM i 2 vots en contra per part de la CUP.

L'Ajuntament també va acordar per unanimitat cedir de forma gratuïta material a la Creu Roja de Manresa perquè es destini al Banc d'Ajudes Tècniques que dona cobertura als municipis del Bages. Concretament, ha cedit una cadira de rodes autopropulsada no plegable, tres cadires de rodes no autopropulsades i plegables, una cadira de dutxa de rodes, una cadira de dutxa fixe, dues grues de cistella, una alça pel vàter, una crossa, un bastó, tres cadires de rodes amb forat pel vàter, rígides, no plegables i no autopropulsades i dos caminadors. 

Altres temes del ple

El plenari de setembre va aprovar nou dictàmens més, en una sessió que va durar tres hores i mitja. El consistori va aprovar sumar 40.000 euros amb càrrec al romanent de tresoreria a la partida de Fires i Festes dels actes que queden fins a finals d'any, com per exemple, per la Diada Nacional de Catalunya, la Fira Sant Miquel, Nadal i Reis. Es va aprovar amb 7 vots a favor per part d'ERC i SxS, 4 en contra per part de SEAM i 2 abstencions per part de la CUP.

També l'aprovació dels reconeixements extrajudicials de crèdit d'uns 48.000 euros per exercicis d'activitats culturals i concerts de la Festa Major 2024 va rebre 7 vots a favor per part d'ERC i SxS; i 6 en contra per part de SEAM i la CUP.

El ple va fer l'aprovació definitiva del Compte General de la Corporació 2023 un cop la Comissió Especial de Comptes va aprovar definitivament el compte per a l'exercici 2023. Va rebre 11 vots a favor per part d'ERC, SxS i SEAM, i 2 abstencions per part de la CUP.

L'Ajuntament de Santpedor va prorrogar el contracte que acull els lots del grup tarifari de l'Acord marc de subministrament d'energia elèctrica amb destinació a les entitats locals de Catalunya (Exp. 2019.03), dins de l'acord marc de l'ACM, per una durada d'un any. D'aquesta manera, queda condicionada la seva vigència a l'entrada del nou Acord marc de subministrament d'energia elèctrica amb destinació a les entitats locals de Catalunya. Va rebre 11 vots a favor per part d'ERC, SxS i SEAM; i 2 vots en contra per part de la CUP.

El ple també va derogar el preu públic número 5 de prevenció d'incendis forestals de l'annex de l'Ordenança Fiscal número 24 Ordenança General Reguladora dels Preus Públics per Prestació de Serveis no Subjectes a Taxa. Es va aprovar per 7 vots a favor per part d'ERC, SxS; 4 en contra per part de SEAM, i 2 abstencions per part de la CUP.

Altres temes aprovats per unanimitat

L'Ajuntament s'ha adherit per unanimitat a l'espai 5.12 de la xarxa Comunitat de recursos humans (CORH) de la Diputació de Barcelona, amb la finalitat compartir i gestionar el coneixement entre els/les professionals dedicats al món de la gestió de recursos humans a l'Administració Pública.

El consistori també ha aprovat amb tots els vots a favor el nou conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Bages per a la prestació de serveis de disponibilitat, formació, suport, manteniment i desenvolupament sobre el sistema de gestió de cementiris municipals desenvolupat en el marc del programa CBGESCEM (Sistema de Gestió de Cementiris Municipals). El conveni ha de servir per sufragar part de les despeses de manteniment, evolució, suport i disponibilitat i durarà fins al 2027, amb la possibilitat de prorrogar un any més.

El ple també va aprovar per unanimitat la concessió d'un dret funerari i una autorització de compatibilitat per a l'exercici d'activitats privades a favor de personal laboral de la corporació.

L'equip de Govern es va sotmetre al  control i fiscalització dels acords adoptats per la Junta de Govern Local i Resolucions d'Alcaldia  i va respondre  precs i preguntes  que van formular els regidors i regidores de l'oposició.