Oblit generalitzat del govern de Sant Fruitós que no es presenta a la celebració d'un ple

ERC denuncia que en la sessió de constitució de les meses de les eleccions europees, només hi va assistir l'alcalde

Imatge d'arxiu del saló de sessions de Sant Fruitós buit
Imatge d'arxiu del saló de sessions de Sant Fruitós buit | AjSFB
Redacció
15 de maig del 2024

Imatge inèdita en un ple municipal, aquest dimarts a Sant Fruitós de Bages. Segons ha lamentat ERC en un comunicat, en el ple extraordinari convocat per al sorteig de les meses de les eleccions europees, de tot el govern municipal, format per nou regidors, només s'hi va presentar l'alcalde, Joan Carles Batanés. A banda, hi havia un representant de cadascun dels grups de l'oposició. Els republicans recorden que la convocatòria del ple s'havia fet el 25 d'abril, vint dies abans de la data assenyalada.

Davant d'aquest fet, que impedia la celebració de la sessió per falta de quòrum, i després de confirmar amb administració que s'havien enviat les convocatòries de forma adequada, l'alcalde va trucar a una de les seves regidores que, quan després va arribar, va fer complir el mínim de quòrum per celebrar la sessió.

ERC ha volgut recordar al govern municipal que l'assistència als plens "és una de les principals obligacions dels regidors", i ha demanat a l'alcalde "que prengui les mesures necessàries per evitar que es torni a endarrerir l’inici d’un ple per falta de quòrum", encara que sigui "recordant personalment als seus regidors" la convocatòria.