El ple de Cardona aprova unes noves bases per impulsar nova activitat econòmica

També ha aprovat la comercialització de la parcel·la propietat de l'Ajuntament al nou polígon industrial

Ple de l'Ajuntament de Cardona del passat dijous
Ple de l'Ajuntament de Cardona del passat dijous | AjCdn
Redacció
08 de juliol de 2024, 20:30

El ple de l'Ajuntament de Cardona va celebrar, el passat dijous, la sessió ordinària del mes de juliol. La sessió va començar amb l'aprovació del pla d'usos sobre els serveis i activitats de lleure del riu de l'Aigua d'Ora que regula, entre d'altres, l'accés peatonal, activitats turístiques i lúdiques de l'espai. El document l'impulsa el Consell Comarcal del Solsonès i els Ajuntaments de Cardona, Navès, Guixers, Castellar del Riu i Montmajor.

El següent punt va ser la posada en venda d'una parcel·la, propietat de l'Ajuntament, del nou polígon. El terreny, que compta amb una superfície de 7.751,63 metres quadrats, es comercialitzarà per 80,75 euros/m2. Aquest procés de comercialització suposa, segons va indicar l'alcalde en sessió plenària, "una aposta de futur pel desenvolupament de Cardona i per a l'increment del teixit empresarial del municipi, que potenciarà la col·laboració entre empreses i generarà un ecosistema ideal per fer créixer les empreses des de la innovació, sostenibilitat i proximitat".

Seguint l'ordre del dia, la regidora d'Igualtat i Feminismes, Maria Camps, va presentar al ple l'adhesió del segon Pla Comarcal per garantir els drets de les persones LGTBI+ i per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere al Bages. El pla, que va ser aprovat per unanimitat, té per objectiu "fer transversal la perspectiva de la diversitat sexual i de gènere a les diferents àrees del consistori i combatre la LGTBIfòbia, posant el focus en infants i joves i treballar-ho des de l'educació".

També va ser aprovat un reglament intern sobre l'ús d'armament i eines de la Policia Local, el reglament del Consell de l'Esport de Cardona, així com l'autorització per a la celebració del Corre de bou d'enguany.

Nous ajuts per a la promoció d'activitat empresarial

El regidor de Promoció Econòmica, Salvador Campos, va exposar al ple les noves bases de subvencions per a la promoció de l'activitat empresarial a Cardona i la Coromina, que van ser aprovades per tots els grups municipals. En les properes setmanes, s'obrirà la convocatòria. 

Campos va remarcar que "després de tres anys cal actualitzar les bases per tal de poder donar cabuda a l'evolució del teixit empresarial i les seves necessitats". En aquest sentit, les principals novetats recauen en la voluntat d'ampliar els conceptes subvencionables. S'amplien aquells que fan referència a la modernització, millora d'innovació i de competitivitat d'una activitat econòmica i s'obre una nova línia de suport a l'autoocupació que finançarà fins a un 30% de la quota d'autònoms durant els primers sis mesos d'alta. 

El darrer punt de l'ordre del dia va ser la modificació del règim d'indemnitzacions dels regidors municipals. L'alcalde, fins ara diputat al Parlament de Catalunya i amb dedicació exclusiva a la cambra catalana, passarà a cobrar el règim econòmic d'assistència als plens municipals i a la Junta de Govern Local, tal com està previst. Fins ara, Estruch no cobrava per aquests dos motius ja que va renunciar-hi quan va prendre possessió del seu escó l'any 2021.

Precs i preguntes de la oposició

El portaveu de Junts Cardona, Josep Francesc Bonfil, va mostrar un agraïment per "l'esforç que ha fet el govern municipal per la creació de mesures per augmentar la sensació de seguretat al municipi". L'alcalde va afegir que "a Cardona no hi caben aquelles persones que vulguin delinquir o destorbar la convivència" i va recordar que "s'està treballant per cercar una solució estructural a nivell de seguretat, i reforçar la presència policial".

El portaveu del PSC Cardona, Ferran Verdejo, va preguntar pel projecte de la nova residència i la seva localització. La regidora de Drets Socials, Lluïsa Aliste, va explicar que actualment s'està treballant en el model de residència i que "és un projecte que s'allargarà un temps". "L'objectiu és consensuar, en aquesta legislatura, la ubicació del nou espai i el projecte", va remarcar Aliste, qui va afegir que a dia d'avui s'està elaborant un estudi inicial. 

Verdejo també va preguntar per alguns desperfectes a un tram de la carretera del Miracle i va posar en valor, en relació a les mesures aplicades pel govern local sobre seguretat, "la importància de fer comunitat per interessos col·lectius". El portaveu socialista també va estendre la mà per a fer pressió allà on convingui.