Ramon Bacardit: «En democràcia és important respectar els acords a què arriben els partits»

En un to contemporitzador, Junts indica que el pacte entre ERC, el PSC i Impulsem és "absolutament legítim", però insisteix que "els republicans no van voler negociar"

Candidats de la llista de Junts a Manresa amb Ramon Bacardit
Candidats de la llista de Junts a Manresa amb Ramon Bacardit | Pere Fontanals
16 de juny de 2023
Actualitzat: 12 de març de 2024, 13:59h


A menys de 24 hores per a la celebració del ple de constitució de l'Ajuntament de Manresa amb la investidura de Marc Aloy com a alcalde, Junts ha convocat una roda de premsa que s'ha desenvolupat en un to contemporitzador després d'una precampanya, campanya, eleccions i negociacions que per moments han estat molt dures. "Acabem un cicle", ha apuntat el cap de Junts, Ramon Bacardit, en referència al cicle electoral i "centrem ara la nostra il·lusió i energia en fer una oposició constructiva, positiva i optimista".

Bacardit ha volgut, en efecte, tancar el cicle. "Tot és més senzill del que alguns volen apuntar", ha assenyalat, tot indicant que el govern que es constituirà dissabte a Manresa "és absolutament legítim" ja que, segons ha explicat, "els punts es negocien, es pacten i s'arriben a acords". Amb aquesta premisa, ha assegurat que "respectem l'acord" al que s'ha arribat a Manresa, "no és cap trauma".

Això no ha tret que el número 3 de la llista, Josep Gili, hagi resumit que en les converses entre Junts i ERC "no hi ha hagut negociació, perquè ERC no ha volgut negociar". "Hi han hagut reunions, converses, però no hi ha hagut negociació", ha apuntat Gili, que va formar part de la incipient comissió de Junts per arribar a acords amb ERC. L'encara regidor de govern ho ha exemplificat en el fet que "només Junts hem aportat documents i propostes a les reunions".

Gili ha assumit que el document que varen aportar "era una proposta de màxims", però "qualsevol persona que ha participat en una negociació sap que a partir de propostes de màxims s'arriba a un punt on conflueixen les parts". El regidor entén que no s'ha avançat en la negociació "perquè no s'ha anat a l'arrel del problema", que és que "no s'ha generat la confiança suficient" i això, ha assenyalat, "és responsabilitat de tothom".

Bacardit, per la seva part, ha indicat com a possibilitat per aquest no avançament en les negociacions que "nosaltres portàvem un model que representava un canvi a la ciutat, en prioritats i en inversions... i aquest model no ha estat acceptat per ERC". "Però no passa res, és legítim", s'ha afanyat a aclarir, i ha indicat que "continuarem proposant aquest model des de l'oposició constructiva".

Sobre la concentració que ha convocat l'ANC a la plaça Major a la mateixa hora del ple de constitució per mostrar el seu disgust pel pacte, el cap de Junts s'ha limitat a apuntar que "ens sap molt greu que hi hagi gent descontenta", i sobre com serà la relació del nou govern amb el principal partit de l'oposició ha apuntat que en democràcia "és important respectar els acords als que arriben els partits" i que "estarem al costat dels consensos que ens acostin al model de ciutat que volem".