Una rotonda del carrer Viladordis de Manresa rebrà el nom del PTV d'AUSA

L'empresa i Clàssic Motor Manresa hi faran instal·lar un d'aquests utilitaris al mig de la plaça

La rotonda del PTV tindrà un d'aquests utilitaris al centre
La rotonda del PTV tindrà un d'aquests utilitaris al centre | GSV
17 de maig del 2024

El ple de l'Ajuntament de Manresa de dijous va aprovar per unanimitat donar el nom de PTV a la rotonda que dona amb el carrer Viladordis i l'avinguda dels Països Catalans de Manresa en homenatge a l'històric utilitari fabricat i comercialitzat per la manresana AUSA entre 1956 i 1961. A més, gràcies al Clàssic Motor Manresa i al patrocini de la pròpia empresa, al centre de la rotonda s'hi instal·larà un d'aquests cotxes "perquè la gent més jove el conegui", segons va explicar Antoni Tatxó des del públic.

El vehicle que és acrònim de Perramon, Tatxó i Vila, els fundadors d'AUSA, va néixer en l'època de postguerra per cobrir les mancances d'una mobilitat que llavors només era coberta anant a peu, en bicicleta o en moto. Segons va exposar el propi Tatxó. es van fabricar 130 models diferents de microcotxe a tot l'estat en aquella època, però només quatre marques van superar les mil unitats fabricades, entre elles, el PTV d'AUSA, l'única catalana.

L'utilitari va tenir molt èxit fins i tot a nivell internacional, i a molts països encara hi ha col·leccionistes que els fan funcionar, i també es troba en diversos museus de l'automoció. El llançament del SEAT 600 va significar "la mort" d'aqueslls utilitaris, però AUSA es va saber reconvertir, i funciona, fins als nostres dies, fabricant bolquets i altres vehicles especialitzats.

Els diferents representants dels grups municipals del ple s'han felicitat de tenir una empresa com la manresana AUSA, que és referent a nivell internacional, en la seva fundació gràcies al PTV i ara amb els seus vehicles més enfocats a l'especialització.

Està previst que la inauguració de la renombrada rotonda es faci el 20 de juliol amb la presència d'utilitaris d'aquest tipus arribats d'arreu.