Ets de Sant Fruitós, jove i et vols emancipar? Això t'interessa

Les persones que vulguin optar a un dels dos pisos a lloguer assequible hauran de presentar un pla d'emancipació

Un dels pisos que l'Ajuntament de Sant Fruitós posarà a lloguer per a joves
Un dels pisos que l'Ajuntament de Sant Fruitós posarà a lloguer per a joves | AjSFB
Redacció
06 de juny del 2024
Actualitzat a les 17:52h

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages posarà a disposició dels joves del municipi dos pisos amb lloguer assequible, per tal d'ajudar-los en l'emancipació.

Aquest dilluns el consistori ha aprovat les bases que regulen de quina manera es podrà accedir a aquest lloguer jove, i els requisits que hauran de complir les persones que ho sol·licitin.

El lloguer d'aquests pisos s'entén com a una mesura temporal per a facilitar que els joves s'emancipin, i per tant es posaran a lloguer per un màxim de 3 anys, temps que es considera suficient perquè aquests joves puguin començar a encarrilar el seu futur.

Un dels principals criteris que es tindran en compte per a fer les adjudicacions, és el Pla d'emancipació que hauran de presentar els candidats. En aquest pla hauran d'exposar quines mesures tenen previst aplicar per a emancipar-se, presentant les accions formatives que cursen o que tenen previst cursar, si es troben en recerca activa de feina o treballant o altres casuístiques que puguin condicionar el seu futur.

Les persones que vulguin optar a aquest lloguer jove han de tenir entre 18 i 32 anys i han d'haver estat empadronats al municipi, a l'habitatge dels seus familiars o tutors, els darrers 5 anys. Econòmicament han de disposar d'uns ingressos que ni superin ni siguin inferiors al que estableixen les bases del reglament, per tal d'assegurar que poden fer front a la despesa sense haver de rebre suport extern.

Es tracta de dos habitatges situats a l'avinguda Sant Joan i a l'avinguda Joan Sanmartí, que disposen de dues habitacions, cuina equipada, menjador i bany complet i mobiliari bàsic per poder-hi viure amb comoditat.

Pròximament, es trobarà tota la documentació al web de l'Ajuntament de Sant Fruitós. Tot el jovent interessat que necessiti més informació, pot demanar hora a les oficines del NexeJove trucant al 93 878 89 83 o a [email protected] on també se'ls acompanyarà per a realitzar la sol·licitud.