Santpedor afegirà el nom de Ferran Gallart Salas a la popularment coneguda Placeta del Born

El ple també va aprovar unes actualitzacions i modificacions a l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres

El ple de Santpedor va aprovar per unanimitat el nom de Placeta del Born Ferran Gallart Salas
El ple de Santpedor va aprovar per unanimitat el nom de Placeta del Born Ferran Gallart Salas | AjStp
Nació
13 de març del 2024
Actualitzat a les 15:19h
El ple de l'Ajuntament de Santpedor del mes de març celebrat aquest dimarts, ha aprovat per unanimitat afegir a la popularment coneguda com a Placeta del Born, el nom del santpedorenc Ferran Gallart Salas, arran d'una petició promoguda per l'Associació Ateneu Popular Ca la Teia. El cantant dels Strombers va morir el passat mes de setembre als 50 anys. Així doncs, la placeta que es troba al barri antic de Santpedor just darrere de la plaça Gran, passarà a dir-se Placeta del Born Ferran Gallart Salas.

El vessant artístic de Gallart es caracteritzava per no haver-se deslligat mai dels carrers, com és el cas de la Placeta del Born. El canvi de nom posa de manifest la importància de la cultura i de les festes amb arrelament popular com a essència del poble. Un cop es va aprovar el dictamen, els regidors i regidores i el públic assistent van omplir la Capella amb aplaudiments.

Al plenari també es va aprovar la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres. Entre altres, la modificació inclou algunes correccions del redactat i l'augment de bonificacions en diversos casos. En són algun exemple les reduccions del 50% per a instal·lacions o obres de reforma per establiments comercials i serveis; del 90% en les construccions, instal·lacions o obres que afavoreixin les condicions d'accés i habitabilitat de les persones amb discapacitat; així com la reducció del 90% per instal·lacions de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. També hi haurà una bonificació del 50% per a la reforma d'habitatges per a lloguer social i del 70% per obres realitzades per administracions públiques que siguin de caràcter cultural, educatiu, històric, artístic o d'ús públic o social.

L'actualització de l'ordenança també recull l'annex per al càlcul de la base imposable sobre el qual es calculen els pressupostos de les obres. El Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC) l'ha fixat en 646 euros/m2 per a l'any 2024. 

El dictamen es va aprovar amb 11 vots a favor d'ERC, SxS i SEAM i va rebre 2 abstencions per part de la CUP.
Arxivat a