Santpedor investeix Agustí Comas com a alcalde per als propers quatre anys

El republicà substitueix Xavier Codina i governarà l'Ajuntament en minoria

Agustí Comas amb el bastó de comandament de Santpedor
Agustí Comas amb el bastó de comandament de Santpedor | AjStp
Redacció
17 de juny del 2023
Actualitzat el 19 de juny a les 10:26h
Agustí Comas Guitó, d'ERC, ha estat elegit aquest dissabte alcalde de Santpedor durant la sessió de constitució del nou consistori, configurat a partir dels resultats de les eleccions municipals del passat 28 de maig. Agustí Comas substitueix Xavier Codina, també d'ERC, al capdavant del consistori. L'acte ha omplert de gom a gom la Capella de Sant Andreu i també s'ha pogut seguir en directe a través del canal de youtube de l'Ajuntament i a Ràdio Santpedor

La sessió ha començat amb la constitució de la mesa d'edat, integrada pel regidor de més edat i el regidor més jove, Josep Illa Antich (ERC) i Jordi Rojas Grané (Sumem). Posteriorment, s'ha fet la proclamació dels 13 regidors i regidores electes, que han jurat o promès el seu càrrec.

Finalment s'ha procedit a l'elecció de l'alcalde, les quatre formacions polítiques amb representació municipal han expressat el seu posicionament abans de la votació i cada grup ha presentat candidatures vàlides a l'alcaldia. Durant la votació, cadascun dels regidors ha dipositat una papereta en una urna i, un cop fet l'escrutini, el resultat ha estat: 5 vots a favor d'Agustí Comas Guitó (ERC), 4 vots per a Daniel Davins Bellido (SEAM), 2 vots per a Rubèn López Farrés (CUP) i dues abstencions.

Així, Agustí Comas ha estat proclamat alcalde de Santpedor amb majoria simple i ha rebut un fort aplaudiment per part dels assistents i la resta de regidors i regidores del consistori. El nou alcalde ha jurat el càrrec i ha rebut el bastó de comandament de mans de l'alcalde sortint, Xavier Codina, abans de fer un parlament en el qual ha agraït la confiança rebuda i ha assegurat el compromís de seguir treballant pel poble.