
Escolars amb enciams en el taller organitzat per Fundació Alícia. Pauta
Durant el mes de maig i juny, la Fundació Alícia ha portat a terme una sèrie de tallers anomenats Els enciams dels nostres avis, a diverses escoles de primària del Bages, amb l'objectiu de fer conèixer i tastar als més petits les varietats tradicionals d'enciams de Catalunya, varietats que darrerament s'han anat substituint per l'enciam tipus "iceberg", per la seva facilitat de triatge en tractar-se d'un enciam tancat.
En el marc dels tallers, els alumnes han realitzat tot el procés de preparació, des de fer el triatge fins a preparar l'amanida per poder diferenciar els gustos i textures d'aquestes varietats autòctones. Algunes de les varietats usades han estat: l'enciam escaroler, el llengua de bou, el tres ulls i el carxofet. Durant el procés de cada taller, s'han omplert unes fitxes per conèixer les preferències per les diferents varietats, i a partir d'aquests estudis, els més petits han pogut realitzar les seves pròpies receptes amb l'enciam que més els ha agradat.