Alícia promou els enciams tradicionals entre les escoles

"Els enciams dels nostres avis" és el títol del taller que s'ha realitzat les darreres setmanes

Publicat el 11 de juny de 2010 a les 18:06

Escolars amb enciams en el taller organitzat per Fundació Alícia. Pauta

Durant el mes de maig i juny, la Fundació Alícia ha portat a terme una sèrie de tallers anomenats Els enciams dels nostres avis, a diverses escoles de primària del Bages, amb l'objectiu de fer conèixer i tastar als més petits les varietats tradicionals d'enciams de Catalunya, varietats que darrerament s'han anat substituint per l'enciam tipus "iceberg", per la seva facilitat de triatge en tractar-se d'un enciam tancat.

En el marc dels tallers, els alumnes han realitzat tot el procés de preparació, des de fer el triatge fins a preparar l'amanida per poder diferenciar els gustos i textures d'aquestes varietats autòctones. Algunes de les varietats usades han estat: l'enciam escaroler, el  llengua de bou, el tres ulls i el carxofet. Durant el procés de cada taller, s'han omplert unes fitxes per conèixer les preferències per les diferents varietats, i a partir d'aquests estudis, els més petits han pogut realitzar les seves pròpies receptes amb l'enciam que més els ha agradat.