Althaia acomiada una promoció de residents marcada per la Covid-19

Es tracta de 23 professionals que aquest setembre han acabat l'etapa de formació especialitzada

Althaia s'ha acomiadat dels residents en un acte aquest divendres
Althaia s'ha acomiadat dels residents en un acte aquest divendres | Althaia
Redacció
24 de setembre de 2024, 14:55
Actualitzat: 14:55h

La Fundació Althaia va celebrar divendres un acte extraordinari per acomiadar els residents que han acabat el seu període formatiu aquest setembre i que, per tant, ja són especialistes. Es tracta d'una promoció formada per 23 professionals. La seva residència ha estat marcada per la pandèmia de la Covid-19, fet que va provocar que s'incorporessin a la institució més tard del que és habitual. En l'acte es va posar de manifest una vegada més la importància de la docència i l'aposta d'Althaia per impulsar-la.

Del total de residents, deu es corresponen a especialitats pròpies d'Althaia. En concret, Psicologia clínica, Al·lergologia, Psiquiatria, Obstetrícia i ginecologia, Pediatria i les seves àrees específiques, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Oncologia mèdica i Anestesiologia i reanimació. La meitat d'aquests professionals continuaran vinculats laboralment a la institució.

Els residents restants són MIR que pertanyen a la Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària de la Catalunya Central de l'Institut Català de la Salut (ICS) i que han tingut Althaia com a hospital de referència.

Precisament el punt més emotiu i entranyable de l'acte va venir de la mà dels residents, que van compartir amb l'auditori l'experiència, tant personal com professional, adquirida durant el període de formació especialitzada a Manresa. Van assegurar que han estat quatre anys molt intensos, que han fet pinya per fer front als moments més difícil, i que la incertesa inicial s'ha acabat transformant en confiança i en una bona formació.

La conferència central, titulada "Virus: els petits assassins que ens ajuden a evolucionar i sobreviure, va anar a càrrec d'Albert Altés Hernández, cap del Servei d'Hematologia de la institució i autor del llibre Som virus. A més d'explicar com els virus han ajudat a evolucionar l'espècie humana, va parlar de la importància que té per a un hospital poder comptar amb residents. En aquest sentit, va dir que l'activitat docent contribueix a rejovenir una institució, així com fer-la evolucionar i millorar.

A l'inici i la cloenda de l'acte van intervenir Ramon Santisteve Prat, cap d'estudis de Formació Sanitària Especialitzada, i Manel Jovells Cases, director general d'Althaia, que van destacar la importància de la docència i l'aposta que fa la institució per impulsar-la, sobretot en un context de manca generalitzada de professionals. També van ressaltar la importància de valors com el professionalisme, el treball en equip i l'ètica en els nous especialistes.

El passat mes de maig, Althaia va celebrar un acte per donar la benvinguda a una nova promoció formada per 34 residents i acomiadar 11 metges i infermeres que havien acabat la seva etapa de formació especialitzada a la institució. De forma extraordinària, enguany s'ha celebrat un segon acte de comiat per reconèixer els professionals que van iniciar la seva residència el setembre de l'any 2020, més tard del que és habitual, i que han completat els quatre anys de formació aquest setembre.