Un grup de 26 alumnes i dos professors del grau en Hoteleria i Turisme de la UAB van visitar el Bages per conèixer el projecte de la Ruta del vi de la DO Pla de Bages. L'activitat s'inscriu dins de l'assignatura de Gastronomia i enologia i es va fer en anglès ja que part dels estudiants eren alumnes d'intercanvi provinents de països com Eslovènia, Països Baixos, Estats Units, la Xina o Argentina.
La visita es va fer al celler Abadal, on van tastar quatre vins diferents de la DO Pla de Bages, dels cellers Sant Miquel d'Oló, Mond Obert, Exibis i Abadal. Durant la visita se'ls va explicar la història de la DO i els valors la cultura del vi del territori. També es va presentar el projecte de la Ruta del vi: com va néixer, com es gestiona a nivell tècnic, quins són els seus principals productes turístics, les dades de visitants, impactes de les accions de promoció que es porten a terme, etc.
Dins del pla d'accions de la Ruta del vi hi ha una línia dirigida a fer presentacions i accions de divulgació a escoles i universitats per donar a conèixer la ruta i el seu relat.
La Ruta del Vi DO Pla de Bages és un projecte gestionat conjuntament per Bages Turisme i la DO Pla de Bages orientat a fomentar la creació d'enoexperiències que posicionin el Bages com una destinació enoturística i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.