Apropant-se als productes ecològics i de proximitat a través del joc

El projecte Menja Bo del Consell Comarcal del Bages proposa un joc de dinamització i sensibilització que es durà a terme a 21 escoles diferents

Publicat el 06 de maig de 2011 a les 18:34

Alumnes de primària juguen tot coneixent productes ecològics i de proximitat. Foto: Catpress

Aproximadament 600 alumnes de primària de 21 centres del Bages participen en el projecte "Menja Bo" del Consell Comarcal del Bages, que es va posar en marxa amb l'objectiu de promoure el coneixement i la utilització de productes agroalimentaris ecològics i de proximitat.

Una de les activitats centrals d'aquest projecte és el "Joc de l'escudella". Monitors de La Xarranca visiten diferents escoles de la comarca per dinamitzar els migdies amb aquest joc, un memory gegant dedicat a l'activitat didàctica i de sensibilització amb alumnes de primària. Està format per diferents parelles de cartes amb els ingredients d'una escudella (verdures, carns i pasta). Els ingredients tenen una fitxa amb informació sobre el producte i alguns són de producció ecològica –aquests donen més punts en el recompte final per equips-. Els alumnes han d'aconseguir un determinat número d'ingredients per fer la seva escudella.

21 dels 22 centres que tenen el servei de menjador gestionat pel Consell Comarcal s'han acollit a aquest projecte, que es va iniciar el 5 d'abril i és previst que finalitzi el 27 de maig. Tot i que encara no està confirmat, l'èxit de l'activitat ha fet plantejar la possibilitat d'engegar una nova tanda d'activitats de sensibilització a partir del setembre, amb un nou joc.