Un centenar llarg de professionals d'arreu de Catalunya vinculats a l'atenció pediàtrica urgent es van trobar divendres passat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa per compartir coneixements, debatre i intercanviar experiències. Va ser en el marc de la 42a Jornada d'Urgències en Pediatria, un esdeveniment d'alt nivell científic que després de més de quatre dècades manté l'interès i la participació dels professionals.
Com és habitual, la jornada va incloure teoria i pràctica. En dues taules anomenades Què cal fer? es van proporcionar coneixements i consells útils per resoldre situacions que poden aparèixer a urgències. Els temes que es van tractar van ser les malalties de transmissió sexual, les crisis hipertensives, les intoxicacions i la transferència de pacients pediàtrics que el SEM porta a l'hospital. A més, es van presentar diversos casos clínics interactius, en què els assistents van participar activament.
La part pràctica, molt ben valorada pels assistents, va incloure sis tallers sobre ventilació mecànica no invasiva, venopunció ecoguiada, embenats funcionals, ecografia toràcica, simulació en el pacient crític i interpretació d'electrocardiogrames.
La jornada, organitzada pel Servei de Pediatria d'Althaia, va comptar amb la participació com a ponents de professionals de la mateixa institució, de la Corporació Sanitària Parc Taulí i de l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues.
Entre els assistents hi va haver tant professionals mèdics com d'infermeria vinculats a l'atenció pediàtrica. La inauguració va anar a càrrec de Montserrat Domènech, directora assistencial d'Althaia, i Sílvia Sánchez Pérez, cap del Servei de Pediatria de la institució. Les dues van posar en valor que fos un punt de trobada per a professionals d'arreu del territori, que aposten per la formació continuada, i també que les jornades s'han anat renovant i adaptant en funció de les noves demandes dels professionals i l'evolució de les teràpies.