La col verda manresana es llueix en la primera edició del Sopar de la Transéquia

S'ha celebrat aquest dimecres a Sant Fruitós de Bages amb una cinquantena de comensals

  • El Sopar de la Transéquia ha estat dedicat a la col verda manresana -
Publicat el 13 de març de 2025 a les 11:42

L'Espai Nexe de Sant Fruitós de Bages ha acollit una cinquantena de comensals aquest dimecres en la primera edició del Sopar de la Transéquia, una experiència gastronòmica dins el marc de les quatre Temporades Gastronòmiques del Bages, una iniciativa que ha creat Bages Impuls i que ara entoma la comunitat Slow Food de la Catalunya central per a reivindicar els productes locals i de temporada.

En aquesta edició d'hivern, el producte estrella és la col verda manresana, un ingredient tradicional del territori que ha estat el protagonista en un menú especialment dissenyat per a l'ocasió. Els restaurants participants, compromesos amb la filosofia km0 i integrants de la comunitat Slow Food, han elaborat una proposta culinària creativa i sorprenent que ha posar en valor la riquesa gastronòmica del Bages. En aquesta ocasió el treball grupal ha anat a càrrec dels establiments Bacasis, Ígnia, Laida, l'Obradora de Manresa, Can Patoi de Navarcles i Mas de la Sala de Sallent.

Amb aquest esdeveniment, es continua apostant per la identitat culinària del territori, donant suport als productors locals i fomentant una gastronomia sostenible, arrelada i d'alta qualitat. Motius pels quals, aquest sopar s'alinea al programa creat per la Generalitat de Catalunya 12 mesos 12 paisatges emmarcat en la distinció Catalunya, regió mundial de la gastronomia 2025.

Les Temporades Gastronòmiques del Bages reivindiquen la cuina tradicional del nostre territori elaborada amb productes de temporada. En cada estació de l'any s'ha consensuat entre la pagesia i la restauració de la comunitat Slow Food un producte estrella de l'horta. Així doncs, a més de la col verda manresana a l'hivern, els fruits amb tavella seran els protagonistes a la primavera, els tomàquets a l'estiu, i l'albergínia blanca a la tardor.