El Director general de l'INCAVI visita Ampans

L'entitat ha plantat aquest any dues hectàrees i mitja de les varietats Cabernet Sauvignon, Merlot i Sumoll, que se sumen a les vinyes ja existents

Publicat el 04 d’abril de 2013 a les 16:42
El director general de l'INCAVI, Jordi Bort. Foto: Ampans

El director general de l'INCAVI, Jordi Bort, ha visitat la llar residència Urpina d'Ampans, que dóna acolliment residencial a una vintena de persones amb discapacitat intel·lectual, i les vinyes que envolten la llar i que donen ocupació a persones ateses a l'entitat.
 
Actualment Ampans produeix dos vins, el 3Nits i l'U d'Urpina, que elabora als cellers col·laboradors de Masies d'Avinyó i El Molí, respectivament, dels quals en produeix unes 6.000 ampolles aproximadament. En els propers 3 anys, l'entitat  preveu incrementar la producció, amb la nova plantació de 3 hectàrees més de vinya i la futura incorporació de la varietat del Mandó. 
 
Precisament, a la reunió amb el director general de l´INCAVI s'ha posat damunt la taula una reivindicació de la DO Pla de Bages per autoritzar com a varietat autòctona el Mandó, actualment en tràmit.
 
Aquest  any l'entitat ha plantat dues hectàrees i mitja més de les varietats Cabernet Sauvignon, Merlot i Sumoll, que se sumen a les ja existent.s. La vinya s'ha plantat a mà, tipus emparrat per facilitar les tasques del camp i s'ha planificat perquè sigui d'agricultura ecològica. El celler Fargas Fargas, de Salelles, ha col·laborat de forma solidària amb Ampans facilitant el material necessari per a la realització de la plantació.
 
Una de les vinyes més ben valorades de la finca, és una vinya de 70 anys d'antiguitat de Sumoll, ubicada a tocar de la llar. 
 
El projecte Urpina d'Ampans ha estat concebut com un projecte harmoniós amb la natura que dóna noves oportunitats per a les persones que acull, d'inserció laboral i reconeixement  social. Un dels seus vins, l'U d'Urpina ha estat recentment reconegut amb la màxima distinció del Catavinum World Wine 2013. La finca Urpina acull cada any una festa que forma part de la Festa de la Verema del Bages, que se celebra el primer cap de setmana d'octubre.