Ous ecològics d'Ecopallareta, farcits amb ceba valenciana i tomàquet Ple Pometa de Tornaterra. Pebrots de la república adobats per fer una bona amanida de tomàquet local. Papillot de pit de pollastre ecològic o pollastre ecològic pota negra farcit, i tot ben regat i acompanyat amb vins i caves del Celler Cooperatiu d'Artés. Aquestes són algunes de les propostes que el cuiner santjoanenc Diego Alías ha triat per fer una carta de maridatge amb els productes dels impulsors del segell de circuit curt Terra de profit, un partenariat format per Ecopallareta, TornaTerra, Celler Cooperatiu d'Artés i mengemBages.
Diego Alías, xef del restaurant Ca l'Amador de Josa del Cadí, ha rebut el guardó de millor cuiner català de l'any 2015. La cuina del Diego sempre busca la qualitat del producte, del de proximitat, del que fa viure la terra que trepitges, el que identifica cuina i terriori. Per això Diego Alías s'ha sumat a la iniciativa Terra de Profit i ha cedit el seu art per elaborar la carta de maridatge amb els productes dels productors de Terra de Profit.
La demostració de cuina es portarà a terme al local de We Love Cooking, al carrer del Bruc de Manresa, molt propera al local de mengemBages i començarà a les 19 hores. L'assistència a la demostració i tast tindrà un cost de 6 euros. Les inscripcions es poden fer a terradeprofit@gmail.com
Aquest és un més dels actes de llençament del segell Terra de Profit per promoure el consum local, la venda de proximitat i de circuit curt de productes de l'horta, ramaderia, vi i cava de la comarca del Bages i comarques perifèriques.
Aproximar als productors i als consumidors tot potenciant canals de comercialització que facilitin aquesta aproximació i fer-ho des d'una perspectiva agroecològica emmarcada en el marc conceptual de l'economica social i solidària, a més de potenciar el teixit productiu i econòmic territorial i incidir en un paisatge que és propi d'aquest territori, són alguns dels objectius del segell.
Per inscripcions a terradeprofit@gmail.com
El projecte compta amb l'impuls de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.
El xef Diego Alías presenta la carta de maridatge amb productes Terra de Profit
El dijous 22 de setembre, a les 7 de la tarda i al local de We Love Cooking de Manresa, en reconegut cuiner farà una demostració de cuina per presentar les receptes
ARA A PORTADA
-
Crida urgent: el Gran Recapte necessita multiplicar per nou el voluntariat al Bages i Moianès Pere Fontanals
-
Manresa Il·lumina, reconeguda amb el segon premi BBVA a la Sostenibilitat Empresarial Pere Fontanals
-
El Cosmògraf 2025 convidarà a explorar el cosmos des de la ciència, l'art i la filosofia Pere Fontanals
-
-
Jutgen un bagenc per violar repetidament la seva fillastra quan tenia entre 6 i 10 anys Pere Fontanals
Publicat el 19 de setembre de 2016 a les 15:34
Et pot interessar
-
Societat
El Consell d'Infants de Sant Fruitós inicia un nou curs treballant sobre l'educació per la pau
-
Societat
Manresa acull una jornada de referència sobre demències i innovació en l'atenció cognitiva
-
Societat
L'Abadia de Montserrat estrena una il·luminació amb més de 40 metres de lluminàries d'alta eficiència
-
Societat
Súria inicia la instal·lació dels nous contenidors tancats i fixa el 24 de novembre com a data clau
-
Societat
Sant Fruitós renova la flota amb tres noves escombradores per reforçar la neteja viària
-
Societat
Nova senyalització a la cruïlla dels carrers Bruc, Era Esquerra, Martí Julià i Prudenci Comellas
