Marc Puig-Pey, responsable de cuina de la Fundació Alícia, el laboratori de l'alimentació responsable, és un dels 10 finalistes del Basque Culinary World Prize 2018. Es tracta d'un premi internacional promogut pel Basque Culinary Center (BCC) i el Govern Basc que premia a xefs vinculats a iniciatives transformadors i vol, així, donar visibilitat a la gastronomia com a motor de canvi.
La iniciativa neix el 2016 i està dotada amb un premi de 100.000 euros que el guanyador haurà de dedicar a un projecte que demostri l'efecte multiplicador i transformador de la gastronomia. Entre el jurat del premi destaquen xefs de l'alçada de Joan Roca, del Celler de Can Roca; Yoshihiro Narisawa, propietari del restaurant Narisawa de Tokio, Andoni Luis Aduriz, del restaurant Mugariz o Gastón Acurio, xef referent de la cuina peruana, entre altres. Marc Puig-Pey és l'únic finalista de l'estat espanyol.
Membre del revolucionari equip de cuina de elBulli durant prop de dues dècades, Marc Puig-Pey és actualment el responsable de l'Àrea de cuina de la Fundació Alícia a Món Sant Benet. La Fundació Alícia desenvolupa, conjuntament amb un equip multidisciplinari de científics, tecnòlegs, nutricionistes i experts en cultura alimentària, alguns projectes innovadors en els que el Marc Puig-Pey ha associat la seva creativitat culinària al rigor científic, desenvolupant investigacions en el camp del càncer, la diabetis o les malalties renals, entre altres. L'objectiu de l'equip d'Alícia és trobar solucions alimentàries per a nens i adults amb restriccions alimentàries per tal que puguin menjar bo, sa i sostenible.
El xef Marc Puig-Pey, de la Fundació Alícia, finalista del Basque Culinary World Prize 2018
ARA A PORTADA
-
Del Bloody Mary al coulant: el tomàquet inspira el sopar de temporada d'estiu a Manresa Pere Fontanals
-
-
«He arribat a un punt de bloqueig mental: ja no podia continuar exercint el lideratge» Pere Fontanals
-
-
Lerato Pagés, sisena dels 100 metres tanques a l'Europeu sub23 amb marca destacada a semifinals Pere Fontanals
Publicat el 04 de juliol de 2018 a les 12:46
Et pot interessar
-
Societat Afectacions de trànsit en un tram del passeig del Riu, dissabte i diumenge
-
Societat Talls de trànsit puntuals al carrer Camp i Fabrés, la nit de diumenge a dilluns
-
Societat El Centre Residencial La Llum celebra 23 anys amb una setmana d'activitats lúdiques i comunitàries
-
Societat Endesa modernitza la xarxa elèctrica de Sant Feliu Sasserra
-
Societat El Meteocat confirma un esclafit al Bages
-
Societat Els 8 refugis climàtics de Manresa per superar la calor