Els cuiners més importants, a la Fundació Alícia

La Fundació Alícia acollirà dilluns l'Assembea General d'Euro-toques

Publicat el 14 de maig de 2010 a les 19:25
L'Assemblea General d'Euro-Toques reunirà a Barcelona i a la Fundació Alícia (Món Sant Benet) alguns dels cuiners més importants d'Espanya, com Ferran Adrià, Juan Mari Arzak, Andoni Luis Aduriz, Joan Roca i Pedro Subijana, entre d'altres-els dies 16, 17 i 18 de maig.

Els Euro-Toques es reuneixen per primera vegada a Barcelona, cosa que no és una casualitat ja que "Catalunya és una de les demarcacions que més ha contribuït al llançament d'Espanya com a potència gastronòmica puntera al món", segons el president d'Euro-Toques Espanya, Pedro Subijana.

L'Assemblea, que tindrà lloc a les instal.lacions de la Fundació Alícia i Món Sant Benet, el dilluns 17 de maig, a 2/4 d’1 del migdia, tractarà sobre el futur de la gastronomia espanyola i en concret de qüestions com la campanya turística "Assaboreix Espanya", els reptes de la nova facultat de ciències gastronòmiques, el Basque Culinary Center i els últims avenços en recerca culinària de la Fundació Alícia.

Durant aquesta reunió, a la qual assistiran prop de 150 xefs de tot Espanya, s'anunciarà el destinatari del II Premi Euro-Toques Compromís, un guardó destinat a una institució o persona que amb el seu treball protegeixi el patrimoni culinari europeu, la qualitat i el sabor dels aliments, promogui el bon gust dels artesans de l'alimentació, defensi una alimentació sana i exigeixi un etiquetatge correcte dels productes.

El director general de la conselleria d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, el Sr Joan Gené, participarà en aquesta assemblea general d'Euro-Toques, una organització que va néixer el 1986 i va ser fundada per Pierre Romey, Paul Bocuse, Juan Mari Arzak i Pedro Subijana amb l'objectiu primordial de defensar el patrimoni culinari europeu.