Dues cuineres elaboren el dinar al CEIP Pare Algué. Foto: Catpress
El nou curs escolar ha comportat canvis importants en el servei de menjador escolar que gestiona el Consell Comarcal del Bages. En total, 33 centres amb més de 1.500 alumnes es beneficien d'un nou sistema de menjador fer des de la proximitat, amb productes frescos i de temporada que substitueix el servei de càtering que s'oferia fins el curs passat. Unes millores que són possibles gràcies a la implantació de noves cuines als principals centres de la comarca. Tot plegat pretén recuperar el concepte de menjar artesanal i vol ajudar a fomentar els bons hàbits alimentaris i facilitar una dieta equilibrada entre l'alumnat.
Xarxa de cuines
Per agilitar el funcionament del nou servei s'ha dividit la comarca en cinc zones amb cuines centrals a centres escolars que serveixen diàriament als centres educatius del seu entorn. El fet de poder disposar d'aquestes cuines principals fa que tant els centres que compten amb equips propis com els que reben el menjar diàriament serveixin productes acabats de fer i de màxima qualitat.
Al Bages nord la cuina de referència s'ha ubicat a l'Escola Catalunya de Navarcles que dóna servei a la seva àrea d'influència. Al Bages centre és el CEIP Pare Algué, de Manresa, qui centralitza el servei, mentre que al Bages sud es cuina des de l'IES Castellet. Aquesta zona també compta amb cuines pròpies a Monistrol i Castellbell i cal destacar que la cuina de l'IES de Sant Vicenç s'ha hagut de construir i adaptar. Al sector oest de la comarca la cuina de referència queda ubicada a l'Escola Joventut de Callús. Finalment, al Bages est Artés compta amb una cuina pròpia que dóna servei als alumnes de l'institut. A més, hi ha tres centres de l'entorn que també disposen de servei propi.
Més de 1.500 alumnes
Aquest curs 2010-2011 un total de 1.553 alumnes de 33 centres de la comarca es beneficien del nou servei de menjador amb un preu entre 5'85 i 5'90 euros per menú. Les dues empreses encarregades de cuinar el menjar són Adara i Frescoop, que van guanyar el concurs públic convocat des del Consell Comarcal després de fer un estudi previ de viabilitat. El següent pas serà fer visites guiades principalment per a mares i pares per a que puguin observar el procés d'elaboració dels dinars, i per a més endavant el servei anirà entrant amb productes ecològics potenciant el seu component natural.
Els estudiants del Bages menjaran com a casa
El Consell Comarcal substitueix el càtering del servei del menjador escolar per una cuina diària, de proximitat i amb productes de qualitat
Ara a portada
-
Societat La Moreneta surt en processó per primer cop aquest segle davant milers de persones a Montserrat Redacció
-
Societat S'estrena un documental sobre la vida dels monjos de Montserrat després de dos anys de rodatge Redacció
-
Economia Una entitat assegura que l'Escorxador del Moianès sacrifica més del doble de porcs diaris permesos Redacció
-
-
Publicat el 28 d’octubre de 2010 a les 18:45
Et pot interessar
-
Societat Alliberen una ànega collverd i els seus pollets que havien entrat en una nau de Sant Fruitós
-
Societat La comunitat de Sant'Egidio de Manresa dedica una pregària a la memòria del papa Francesc
-
Societat Inverteixen 6,2 milions d'euros per ampliar el servei de farmàcia d'Althaia
-
Societat La Verge de Montserrat sortirà en processó per primer cop en aquest mil·lenni