Dues cuineres elaboren el dinar al CEIP Pare Algué. Foto: Catpress
El nou curs escolar ha comportat canvis importants en el servei de menjador escolar que gestiona el Consell Comarcal del Bages. En total, 33 centres amb més de 1.500 alumnes es beneficien d'un nou sistema de menjador fer des de la proximitat, amb productes frescos i de temporada que substitueix el servei de càtering que s'oferia fins el curs passat. Unes millores que són possibles gràcies a la implantació de noves cuines als principals centres de la comarca. Tot plegat pretén recuperar el concepte de menjar artesanal i vol ajudar a fomentar els bons hàbits alimentaris i facilitar una dieta equilibrada entre l'alumnat.
Xarxa de cuines
Per agilitar el funcionament del nou servei s'ha dividit la comarca en cinc zones amb cuines centrals a centres escolars que serveixen diàriament als centres educatius del seu entorn. El fet de poder disposar d'aquestes cuines principals fa que tant els centres que compten amb equips propis com els que reben el menjar diàriament serveixin productes acabats de fer i de màxima qualitat.
Al Bages nord la cuina de referència s'ha ubicat a l'Escola Catalunya de Navarcles que dóna servei a la seva àrea d'influència. Al Bages centre és el CEIP Pare Algué, de Manresa, qui centralitza el servei, mentre que al Bages sud es cuina des de l'IES Castellet. Aquesta zona també compta amb cuines pròpies a Monistrol i Castellbell i cal destacar que la cuina de l'IES de Sant Vicenç s'ha hagut de construir i adaptar. Al sector oest de la comarca la cuina de referència queda ubicada a l'Escola Joventut de Callús. Finalment, al Bages est Artés compta amb una cuina pròpia que dóna servei als alumnes de l'institut. A més, hi ha tres centres de l'entorn que també disposen de servei propi.
Més de 1.500 alumnes
Aquest curs 2010-2011 un total de 1.553 alumnes de 33 centres de la comarca es beneficien del nou servei de menjador amb un preu entre 5'85 i 5'90 euros per menú. Les dues empreses encarregades de cuinar el menjar són Adara i Frescoop, que van guanyar el concurs públic convocat des del Consell Comarcal després de fer un estudi previ de viabilitat. El següent pas serà fer visites guiades principalment per a mares i pares per a que puguin observar el procés d'elaboració dels dinars, i per a més endavant el servei anirà entrant amb productes ecològics potenciant el seu component natural.
Els estudiants del Bages menjaran com a casa
El Consell Comarcal substitueix el càtering del servei del menjador escolar per una cuina diària, de proximitat i amb productes de qualitat
ARA A PORTADA
-
Del Bloody Mary al coulant: el tomàquet inspira el sopar de temporada d'estiu a Manresa Pere Fontanals
-
-
«He arribat a un punt de bloqueig mental: ja no podia continuar exercint el lideratge» Pere Fontanals
-
-
Lerato Pagés, sisena dels 100 metres tanques a l'Europeu sub23 amb marca destacada a semifinals Pere Fontanals
Publicat el 28 d’octubre de 2010 a les 18:45
Et pot interessar
-
Societat Afectacions de trànsit en un tram del passeig del Riu, dissabte i diumenge
-
Societat Talls de trànsit puntuals al carrer Camp i Fabrés, la nit de diumenge a dilluns
-
Societat El Centre Residencial La Llum celebra 23 anys amb una setmana d'activitats lúdiques i comunitàries
-
Societat Endesa modernitza la xarxa elèctrica de Sant Feliu Sasserra
-
Societat El Meteocat confirma un esclafit al Bages
-
Societat Els 8 refugis climàtics de Manresa per superar la calor