[h3]INGREDIENTS PER A 1 PERSONA[/h3][nointext]
2 espàrrecs blancs crus
600 grams de caps d'escamarlà
1 escamarlà gros
1 ceba
1 pastanaga
1 porro
80 mil·lilitres d'ou líquid
Ous de truita de riu
Dues llimones
Una mica de rúcula o qualsevol altre brot verd
800 mil·lilitres d'oli de girasol
Oli verd d'oliva verge extra
Sal
Sucre
[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1. Pelem els espàrrecs, en tallem la part de sota i els salem.
2. Posem aigua en una olla, juntament amb un pessic de sal i un pèl de sucre. Quan comenci a bullir, hi aboquem els espàrrecs i deixem que es coguin, a foc viu, durant 20 minuts. Un cop passat aquest temps, retirem els espàrrecs de l'olla vigilant de no trencar-ne les puntes. Els reservem.
3. En un cassó hi posem els 800 mil·lilitres d'oli de girasol i 500 grams de caps d'escamarlà (n'hem de guardar 100 grams per fer-ne brou). Portem el recipient al foc i, a flama ben suau, deixem confitar els caps d'escamarlà un parell d'hores ben bones. L'objectiu és obtenir un oli que tingui molt gust d'escamarlà.
4. Mentre esperem les dues hores de cocció de l'oli d'escamarlà, podem aprofitar per fer el brou. El primer que caldrà serà preescalfar el forn a 180 graus. Mentre aquest agafa temperatura, aprofitem per tallar a rodanxes la ceba, la pastanaga i el porro.
5. En una plata apta per a forn, hi dipositem els 100 grams de caps d'escamarlà que ens queden juntament amb la ceba, la pastanaga i el porro tallats. Ho posem al forn i li ho deixem 45 minuts. Passat aquest temps -i sense parar el forn- cobrim la plata amb aigua i deixem que tot plegat es cogui durant 30 minuts més. Colem el líquid i el reservem. Ja tenim el brou!
6. Un cop amb l'oli d'escamarlà fet i refredat, procedim a l'elaboració de la maionesa. En què consisteix? Doncs en posar 350 mil·lilitres d'aquest oli d'escamarlà en un vas de batedora juntament amb els 80 mil·lilitres d'ou líquid i un pessic de sal. Ho triturem tot fins que els ingredients quedin ben homogeneïtzats. I ja la tenim.
7. Ara, aquesta maionesa d'escamarlà la convertirem en un gaspatxuelo. Per a aconseguir-ho, només necessitarem triturar la maionesa amb el brou d'escamarlà, un xic de sal i el suc de dues llimones.
8. Just quan volguem emplatar, serà el moment de coure l'escamarlà. El farem a la planxa, volta i volta, a foc fort i prèviament pelat. El tallem en dos trossos.
9. Per a servir, necessitarem un plat una mica fondo. A la base hi posarem el gaspatxuelo d'escamarlà i, al damunt, els espàrrecs i els dos trossos d'escamarlà. Acabarem la presentació amb uns quants ous de truita de riu, unes quantes fulles de rúcula i una mica d'oli verd d'oliva verge extra.
Espàrrecs blancs amb gaspatxuelo d'escamarlans
La recepta del xef de l'Ó per als mesos d'abril i maig
ARA A PORTADA
-
Illa anuncia el desdoblament de la C-55 entre Manresa i Sant Vicenç: «la decisió ja està presa» Pere Fontanals
-
-
-
La pluja intensa provoca afectacions a municipis del Bages però sense danys personals Pere Fontanals
-
L'atletisme manresà brilla en la victòria de Catalunya al Campionat d'Espanya de Federacions Pere Fontanals
Publicat el 25 d’abril de 2023 a les 20:30
Et pot interessar
-
Societat Els professors del Guillem Catà de Manresa carreguen contra el nou currículum de l'FP
-
Societat Obres al clavegueram al carrer Doctor Esteve comportaran afectacions al trànsit
-
Societat Treballs a l'enllumenat públic al carrer Rosa Sensat
-
Societat Manresa obre la convocatòria per al Premi del Consell de les Persones Grans 2025
-
Societat Treballs per a la millora de la seguretat viària a la C-55, en un tram pròxim als Comtals
-
Societat Tall de trànsit en un tram de la Via Sant Ignasi, dissabte al matí