Farell Edicions publica dos llibres sobre fruits silvestres comestibles i arbres

Les obres publicades per l'editorial bagenca són d'Àngel Manuel Hernàndez, Joaquim Pérez Raventós i Joan Altimira Noguera

Publicat el 03 de juliol de 2021 a les 14:28
Actualitzat el 03 de juliol de 2021 a les 14:41
L'editorial bagenca Farell Edicions acaba de publicar els llibres Fruits silvestres comestibles, dels autors Àngel Manuel Hernàndez i Joaquim Pérez Raventós, i Arbres silvestres, dels autors Ángel Manuel Hernández i Joan Altimira Noguera. Amb aquest dos nous títols amplia la col·lecció a quatre títols amb els que va publicar l'any passat sobre Plantes remeires silvestres i Ocells de zones humides.
[nointext]
[h3]Fruits silvestres comestibles[/h3]
Fruits silvestres comestibles, dels autors Àngel Manuel Hernàndez i Joaquim Pérez Raventós és una guia pràctica que tracta dels fruits comestibles silvestres, que es fan espontàniament al medi natural.
[intext1]
Inclou 29 fitxes a doble pàgina amb fotos dels fruits i d'altres parts de la planta, especialment de fulles i de flors. Els textos descriuen de forma planera la seva localització i l'època de fructificació. Tot plegat ajuda a identificar els fruits comestibles i a no confondre'ls amb fruits metzinosos o simplement no comestibles.

Respecte als usos alimentaris, s'indiquen les característiques gustatives dels fruits, la manera de consumir-los, els seus valors nutricionals i dietètics, així com els beneficis que reporten a la salut.
[intext2]
Els autors Àngel Manuel Hernández Cardona i Joaquim Pérez Raventós són membres de la Secció de Ciències Naturals del Centre Excursionista de Terrassa i han realitzat diversos estudis de plantes del Vallès i del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

[h3]Arbres silvestres[/h3]
Arbres silvestres ajudarà a reconèixer els principals arbres que creixen espontàniament al medi natural.

Consta de 58 fitxes d'arbres silvestres, amb fotografies il·lustratives i textos en llenguatge planer. Es descriu l'arbre, la seva localització i les principals utilitats (fusta, llenya, carbó vegetal, fruits comestibles, tanins, resines, substàncies medicinals, etc.).

Els arbres, a part de les seves aplicacions, són grans benefactors de la biosfera, perquè absorbeixen diòxid de carboni i desprenen oxigen, frenant així l'efecte hivernacle i l'escalfament global. També són una font importantíssima d'energia renovable.
  
L'autor Àngel Manuel Hernández Cardona és doctor en ciències biològiques i ha estat professor universitari de botànica i catedràtic d'institut. Fou pensionat de l'Institut Botànic de Barcelona i és soci del Centre Excursionista de Terrassa. L'altre autor, Joan Altimira i Noguero és instructor d'alpinisme i escalador experimentat. Ha practicat amb èxit la fotografia de natura i és autor de la reeixida pàgina web florssilvestresdecatalunya.com, dedicada a divulgar la nostra flora.