La rehabilitació de l'estació de Renfe de Sant Vicenç de Castellet començarà l'any que ve

Està previst que les obres, que pujaran 7,5 milions d'euros, durin 20 mesos i inclouen la construcció d'un pas ciutat

Presentació de la rehabilitació de l'estació de la Renfe de Sant Vicenç
Presentació de la rehabilitació de l'estació de la Renfe de Sant Vicenç | AjSVC
Redacció
03 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:34h
El projecte de rehabilitació integral de l'estació de Renfe de Sant Vicenç de Castellet contempla una inversió global de 7,5 milions d'euros i esta previst que sigui una realitat a mitjans de l'any 2025. El secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Transports, Xavier Flores, ha presentat el projecte aquest divendres l'Ajuntament i ha explicat que contempla la rehabilitació integral de l'edifici i de les andanes, i la construcció d'un pas ciutat que reforçarà la seguretat dels usuaris i millorarà la mobilitat i els recorreguts a peu. Les obres està previst que tinguin una durada de vint mesos i començaran l'any vinent.

L'alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, s'ha mostrat molt satisfeta per l'anunci perquè considera que era una "inversió prioritària per posar al dia una estació que necessitava una reforma integral". A més, creu que permetrà "endreçar tot l'entorn i millorarà els recorreguts a peu i l'encaix amb la resta del poble". Per la seva part, Flores ha destacat que "el Pla de Rodalies va més enllà de les grans inversions i també suposa fer realitat actuacions a petita escala que milloren el servei de manera notable".

Ara mateix el projecte està redactat i el proper pas serà la signatura d'un conveni entre l'Ajuntament i l'Estat perquè el consistori oficialitzi la cessió dels terrenys que acolliran el pas ciutat i assumeixi el manteniment posterior. La previsió és licitar les obres aquest 2023 i adequar l'espai per a les obres, i poder tenir acabat el projecte a mitjans de 2025.