L'Arrossada de Castelladral serveix 600 plats als comensals

Els vinyataires del terme de Navàs han fet una interessant i diversificada exposició de vins de la collita de 2013

Publicat el 09 de març de 2014 a les 20:02
L'Arrossada de Castelladral ha aplegat 600 participants. Foto: Jaume Vilà

L'Arrossada de Castelladral ha tornat a viure una de les seves jornades de glòria, i ja en van completes trenta-una, amb un ambient de festa major, un temps primaveral i l'aroma de 600 plats d'arròs que s'ha anat digerint i diluint al llarg de la tarda pel pla de les alzines que hi ha sota el nucli històric d'aquest mirador excepcional sobre la Catalunya Central, que es divisa des de Castelladral.
 
Prop de 80 quilos d'arròs, costella de porc i peix a dojo, sofregit de ceba, tomàquet i pebrot, l'aigua bullint a 100º, han estat els principals ingredients que la colla que lidera el cuiner Josep Duarri (la colla del Pi Tort), han anat abocant a l'interior d'una paella de més de dos metres de diàmetre que a 2/4 de 3 de la tarda han començat a servir a les colles de famílies i amics que han anat a celebrar l'Arrossada de Castelladral. I encara, hi han pogut afegir carn i botifarra a la brasa. Aquesta colla va començar a fer arrossos l'any 1979 i se'ls hi veu i es nota que hi tenen la mà trencada. Fan fàcil el que per a molts seria complicat, i el que és més important, hi gaudeixen fent feliços als altres.
 
Els més petits han tingut el seu propi espai d'esbarjo amb una atracció inflable. Els amants de la maquinària antiga han gaudit amb els tractors d'època, i la festa ha acabat amb un ball popular. L'AAVV de Castelladral, ànima de la festa, han treballat i gaudit intensament d'aquesta jornada.
 
III Mostra de Vins
La III Mostra de Vins ha pres la plaça del poble de Castelladral, davant l'antic edifici de les escoles i l'ajuntament, avui convertit en un alberg. Els vinyataires del municipi de Navàs han fet una interessant i diversificada exposició de vins de la collita de 2013, alguns dels quals van ser triats pel sopar de Maridatge que es va fer divendres passat a Palà de Torroella. L'ambient era l'adequat per fer degustacions i obrir converses apassionades sobre les característiques de cada vi. S'han fet tasts, s'han fet tractes i s'ha repetit el caliu d'una trobada singular com aquesta que aplega a productors i consumidors d'una manera directa i pròxima.
 
A mig matí s'han fet demostracions de tall amb serra mecànica, de maquinària antiga, i una xerrada sobre el patrimoni que la vinya que ha deixat en aquesta porció de país que és el racó de Sant Cugat i Castelladral, a càrrec de l'experta i estudiosa Maria Estruch.