02
de desembre
de
2014, 09:18
Actualitzat:
9:22h
Els membres de Ceps i Manduca que van assistir a la visita guiada a l'Oller del Mas. Foto: Ceps i Manduca.
En un dia típic de tardor i amb llevantada inclosa, una trentena de membres de Ceps i Manduca es van desplaçar, el passat diumenge 30 de novembre a la finca/celler de l'Oller del Mas. L'entitat va dur a terme una visita guiada amb tast i maridatge inclosos, al celler bagenc, que darrerament ha estat notícia pels premis obtinguts i pels projectes empresarials que tenen a curt i mitjà termini.
L'objectiu de la visita era ampliar els coneixements sobre la vinya i el vi d'aquest celler mil·lenari i veure "in situ" el procés que segueix el raïm fins arribar a omplir les ampolles dels Bernat Oller, Arnau Oller, Blanc de Picapolls, Picapoll negre i d'altres.
Guiats per l'extraordinari sommelier Marc Maldonado, van anar seguint el recorregut del producte des del cep fins a l'ampolla amb explicacions concretes, assequibles i rellevants de tots els passos necessaris per arribar a l'obtenció d'uns vins, que molta gent titlla de sorprenents. A part de l'explicació del procés, Maldonado també va explicar la filosofia empresarial que segueixen els propietaris, que són els mateixos des del 1900, època en que va començar la reconquesta a Catalunya.
Per acabar, l'entitat va dur a terme un maridatge dels tres vins més populars del celler juntament amb les tapes adients.