El passat dilluns i dimarts, l'Escola d'Hoteleria Joviat de Manresa va tornar a viure el Gastrofòrum, iniciativa dirigida als alumnes de Cuina i Gastronomia, Serveis en Restauració i Pastisseria, que desenvolupa un programa molt complet: xerrades, activitats, tallers, tasts, demostracions, passes de films i ponències relacionades amb la gastronomia de la mà de professionals i empreses del sector de l'Hoteleria,
En l'edició d'enguany la Carme Ruscalleda (set estrelles Michelin) va inaugurar els actes amb una xerrada sobre la seva trajectòria, repassant el seu darrer menú, que té la particularitat que és un menú cromàtic (cada plat és d'un sol color amb diferents tonalitats aconseguides de manera natural, sense colorants artificials). També va parlar de les arrels.
Des de l'empresa Utset es va dur a terme una xerrada demostrativa de com esmolar ganivets a mà alçada (tècniques i procediments). Els ponents van remarcar als alumnes que el ganivet s'ha de cuidar molt bé, ja que és l'eina principal i l'extensió del cuiner.
L'Ep Vilaseca (coordinador d'Agricultura i Alimentació de Joviat) i l'Esteve Padullés (guia d'espais naturals) van parlar del respecte pel producte, per la terra, pels pagesos. De la importància de revalorar la professió i tenir producte fresc, bo, de temporada i de proximitat.
Alain Guiard i Marc Martín (propietaris del restaurant La Mundana de Barcelona) van realitzar una fantàstica demostració amb la tècnica dels fumats, amb una màquina de fumar ideada per ells mateixos.
A càrrec d'Olis Bargalló, els alumnes van gaudir d'una bonica presentació i espectacular tast d'olis, descobrint cada matís. A càrrec de Martí Padrisa, exalumne i actualment a l'empresa Montbrú, es va dur a terme una demostració del procés d'elaboració del formatge.
Des de l'empresa Selecta i amb el pastisser Anthony Audebaud, els alumnes van poder elaborar purés de fruita ponthier, a més a més de gaudir d'un tast comparatiu amb altres purés i fer un paté de fruits.
El Gastrofòrum també va comptar amb la presència de l'Aleix Jorba (exalumne i actual treballador a Oilmotion by Carles Tejedor, també exalumne), que va fer una xerrada molt motivadora a través de totes les seves experiències.
Vinagres Fòrum: va realitzar una bona explicació i tast de vins que també fan ells, des d'on fan el vinagre posteriorment, remarcant que un bon vinagre requereix sempre un bon vi. Des de l'empresa Mafrica i amb el fantàstic porc de Palou de Mafrica i de la mà de Roger Vilaginés del restaurant Mare de la Font de Solsona es va oferir un fantàstic show cooking. En Josep Maria Guash de la pastisseria Targarona d'Igualada, va fer una demostració dels seus Éclairs d'Anís del Mono, amb el qual va resultar guanyador del concurs d'Anís del Mono, i va elaborar un pastís de pinya, té verd i iogurt.
Amb Vins Grau els alumnes van poder tastar el boníssim Picapoll 2015 que elaboren. La Linsette de Koppert Cress va fer una ponència amb tast sobre les diferents aplicacions a la cuina dels germinats. Com a colofó final dels dos dies intensos del Gastrofòrum, es va dur a terme el ja tradicional concurs de cuina i serveis, sommelieria i pastisseria, on els alumnes de l'Escola d'Hoteleria, en grups de quatre (dos cuiners/res i dos cambrers/res) tenen com a objectiu cuinar i servir un plat i unes postres, juntament amb el servei d'un còctel i un maridatge de vins.
L'Escola d'Hoteleria de la Joviat clou el seu Gastrofòrum
Ara a portada
-
Cultura i Mitjans Les Caramelles de Súria, guardonades en els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral Redacció
-
Economia Grup Llobet s'alia amb Transgourmet Ibérica per fer més competitives les seves botigues Redacció
-
-
Societat Crida manresana per trobar fotografies relacionades amb la Via de Sant Ignasi i les Escodines Redacció
-
Publicat el 18 de març de 2016 a les 18:54
Actualitzat el 18 de març de 2016 a les 18:59
Et pot interessar
-
Societat El COAC cedeix a Plataforma per la Llengua l'ús de la sala de reunions de la Casa Lluvià
-
Societat L'Ajuntament de Manresa iniciarà dilluns la reurbanització del carrer Santa Maria
-
Societat L'Ajuntament de Manresa i la Federació de barris renoven el conveni del Pla de Desenvolupament Comunitari
-
Societat Obertes les inscripcions a la 18a edició del campus d'estiu Vitamina de Sant Fruitós