Aquest dimecres, a 2/4 de 2 de la tarda, a l'auditori del Col·legi de Metges de Barcelona Delegació del Bages, a Manresa, el Dr. Antoni Bayés Genís, del servei de Cardiologia de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i cap de recerca de l'ICREC pronunciarà la conferència "Enginyeria tissular cardíaca: fantasia o realitat?". En aquesta sessió organitzada pel Servei d'Atenció Primària Bages-Berguedà de l'Institut Català de la Salut s'explicaran els darrers avenços en teràpia cel·lular en malalts post-infartats i amb insuficiència cardíaca.
Aquesta teràpia consisteix en crear noves cèl·lules a partir de cèl·lules mare que per diverses tècniques s'especialitzen en cèl·lules miocàrdiques, és a dir, preparades per realitzar les tasques necessàries pel correcte funcionament del cor.
Aquests pacients tenen teixit miocàrdic disfuncionant i la qualitat i esperança de vida disminuïda. Fins ara es disposa de tractaments farmacològics que milloren una mica aquests dos aspectes, però en realitat aconseguir un nou teixit cardíac per reemplaçar el disfuncionant seria un gran avenç.
La tècnica està en estudi des de fa uns anys i s'espera que, en el futur, pugui aplicar-se en els malalts.
L'ICS explica els avenços en teràpia cel·lular per a malalts del cor
L'acte organitzat pel Servei d'Atenció Primària Bages-Berguedà se celebrarà aquest dimecres, a 2/4 de 2 de la tarda al Col·legi de Metges, a Manresa
ARA A PORTADA
Publicat el 07 de novembre de 2011 a les 19:36
Et pot interessar
-
Societat Reobertura parcial del carrer Lluís Millet amb trànsit en un sol sentit
-
Societat Tall de trànsit al passatge Ribera, dilluns al matí
-
Societat Dilluns al matí es tallarà el trànsit als carrers Coll de Jou, Verge de les Angusties i Montsec
-
Societat Dilluns es restablirà el doble sentit de circulació al carrer Sant Antoni Maria Claret
-
Societat El Bages reprendrà l'Ecorail l'any 2027 per les antigues vies de potassa de Sallent
-
Societat El programa USènior d'UManresa obre el curs animant a fer servir les matemàtiques per entendre el món