
El Kursaal ha acollit aquest dissabte una Master Class per analitzar el passat, el present i el futur de la cuina de Manresa i el Bages. La classe, organitzada per l'Associació Cuineres del Bages dins els actes de la Llum, ha comptat amb la col·laboració de l'Escola d'Hoteleria Joviat, la Fundació Alícia, l'Escola de cuina Lleure, Cafès del Bages i Garoina.
Per al menú, l'Escola de cuina Lleure ha preparat crema de moixernons i amanida de mongetes de Viladordis amb bacallà. L'ha seguit l'Escola Joviat amb un pollastret a la cassola amb prunes, panses i pinyons. La Fundació Alícia, ha preparat el mateix plat, però fet al microones. I de postres, la Joviat ha mostrat com es fa un tub de torró amb bescuit de xocolata i sorra cruixent.
Per la seva part, Èric Serra, de Cafès del Bages ha explicat com fer un bon cafè a partir de diferents tipus de màquines, i Josep Pelegrín ha presentat diversos vins per cada plat preparat.