Mig miler d'infants i joves ompliran Manresa aquest dissabte amb la trobada de Lleure al Carrer

La trobada, organitzada pel Grup d'Amics del Lleure (GALL), se celebrarà a diferents places del centre de la ciutat

La trobada de lleure al carrer tornarà a omplir la plaça Major
La trobada de lleure al carrer tornarà a omplir la plaça Major | AjM
Redacció
21 de març de 2025, 10:05

La trobada de Lleure al Carrer reunirà, aquest dissabte a la tarda, mig miler d'infants i 130 monitors, monitores, caps i quel·les a les places del centre de Manresa. La trobada està organitzada pel Grup d'Amics del Lleure (GALL), que ha preparat jocs i diferents activitats per a cada plaça, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa.

En concret, els infants i joves es reparteixen per grups d'edat per les diferents places del centre. Concretament són la plaça de la Reforma, Parc de la Seu, plaça Europa, plaça Porxada i plaça Major. Les activitats que es portaran a terme han estat organitzades pels mateixos infants i representants dels nou centres que formen part del GALL. Actualment són AEIG Cardelona Lluch, AEIG Antoni Gaudí, AEIG La Salut, AEIG Cavall Bernat, Esplai Vic-Remei, Esplai Minuatx, Esplai Can Cristu, Esplai SaFa i l'Esplai Merlot de Salelles.

Un cop acabades les activitats a les places, el grup Batrakes farà un recorregut pels diferents espais, tot recollint els diferents grups de les places i acompanyant-los al ritme de la batucada fins a la plaça Major, on hi haurà una actuació final d'en Lluís Pinyot i la Tremenda Banda, amb diferents cançons i danses obertes a tota la ciutadania.

La idea de GALL va sorgir el setembre de 2011 quan les entitats d'educació en el lleure de la ciutat van decidir ajuntar-se un cop a l'any per compartir recursos, experiències i crear vincles. L'Ajuntament de Manresa, a través de la regidoria d'Infància i Joventut, dona suport econòmic i tècnic a la trobada Lleure al carrer.

Amb aquesta trobada també es posa de manifest la importància de l'educació en el lleure, un conjunt d'activitats que infants i joves porten a terme en el seu temps lliure i els permeten aprendre o adquirir competències i habilitats fent-los protagonistes de la seva pròpia vida i actius i participatius socialment fora de l'àmbit escolar. També els proporciona la capacitat d'incorporar valors tan essencials com el de la convivència, el respecte mut, la solidaritat, la tolerància a la diferències i la sostenibilitat, així com conèixer-se a un mateix, expressar emocions i desenvolupar la creativitat, entre d'altres.

També cal posar en valor la quantitat de joves caps, quel·les, monitors que de forma voluntària participen en l'organització d'aquesta trobada, així com la constància que tot aquest jovent té els dissabtes a la tarda, en la seva implicació amb les entitats, de forma totalment voluntària i altruista.