L'Ajuntament de Moià ha aprovat el projecte executiu de pacificació i ordenació de l'avinguda de la Vila. L'objecte del projecte és ordenar l'avinguda per tal de millorar-ne la seguretat viària i així encaixar les funcions de mobilitat i habitabilitat del vial.
L'entorn de l'avinguda de la Vila és un dels principals àmbits d'activitat del municipi, amb una alta mobilitat a peu vinculada a l'activitat pròpia de la zona, comercial, social i residencial. A més, el vial compta amb un alt trànsit de vehicles, degut en part a l'alta oferta d'aparcament. És per això, que una de les prioritats del projecte és millorar la permeabilitat i l'accessibilitat de l'avinguda per aconseguir una pacificació de l'entorn i convertir-lo així, en un espai més segur.
El pla preveu actuar en tots els passos de vianants dels carrers que surten o arriben a l'avinguda, aixecant-los fins a cota de vorera i modificar o ampliar també aquestes. A més, preveu la reordenació del vial de forma que s'eliminen els aparcaments de la zona blava i es deixen només zones de càrrega i descàrrega, places de PMR – per a persones amb mobilitat reduïda-, places comercials de màxim 15 minuts i aparcabicicletes. El vial s'ha dividit en quatre trams per tal d'identificar i actuar de forma òptima en cada un d'ells. D'aquesta manera també s'ha pogut determinar la reconfiguració dels elements que formen part de cada tram i la necessitat d'introduir nova senyalització horitzontal i vertical.
El projecte s'adapta al treball tècnic de Seguretat Viària, que l'any 2023 va redactar l'empresa Assessoria d'Infraestructures i Mobilitat per encàrrec del Servei Català de Trànsit i l'Ajuntament.
Els treballs tindran un cost total de 213.042,74 euros i es preveu que tinguin una durada de 28 setmanes. L'Ajuntament ha sol·licitat una subvenció per un import de 150.000 euros al Servei Català de Trànsit del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, pel desenvolupament d'actuacions vinculades a la mobilitat segura i sostenible, intel·ligent, la pacificació del trànsit i la reducció de l'accidentalitat en l'àmbit urbà.