El programa Laboràlia 2023-2024 dona eines a 71 alumnes de secundària de Manresa

Aquest dijous ha tingut lloc, al saló de sessions de l'Ajuntament, l'acte de cloenda del projecte adreçat a alumnes de 3r i 4t d'ESO

Lliurament dels diplomes Laboràlia al saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa
Lliurament dels diplomes Laboràlia al saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa | AjM
Redacció
30 de maig de 2024, 17:34
Actualitzat: 17:35h

Un total de 71 alumnes de segon cicle de secundària de Manresa han finalitzat amb èxit la seva formació al programa Laboràlia corresponent al curs 2023-2024. L'acte de cloenda d'aquest projecte, que enguany celebra la seva 21a edició, ha tingut lloc aquest dijous al matí, al saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa. El programa Laboràlia és impulsat per l'Ajuntament de Manresa i compta amb el suport de l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona i l'autorització del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L'acte ha tingut l'assistència de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy; el regidor d'Educació, Pol Huguet; el regidor d'Ocupació i Emprenedoria, Lluis Vidal Sixto, i l'alumnat, i de representants del professorat i alumnat.

Durant l'acte s'ha fet una valoració del curs i s'ha lliurat els diplomes als alumnes d'una edició que ha comptat amb la participació de deu centres de secundària de la ciutat: Institut Pius Font i Quer; Institut Cal Gravat; Institut Lluís de Peguera; Institut Guillem Catà; Institut Lacetània; Institut Sis; Institut Escola Manresa (Joviat); FEDAC; La Salle i Col·legi Ave Maria.

L'alcalde ha agraït el treball del professorat d'aquesta 21a edició de Laboràlia i ha donat l'enhorabona a l'alumnat per haver participat en un programa "que ben segur us ha ajudat a millorar els vostres coneixements i donar-vos eines adequades per continuar estudiant o perquè sigui una porta d'entrada al món del treball". Per acabar, Marc Aloy ha encoratjat als joves a mantenir la il·lusió i no defallir en la recerca de la millora continuada. 

Més tastets formatius i més hores lectives

Laboràlia és un projecte consolidat, que s'ha dut a terme des de l'any 2002 i en el qual han passat un miler llarg de joves. L'objectiu del programa és que l'alumnat que es troba en els darrers cursos de l'ensenyament obligatori, es familiaritzi amb diferents oficis i el mercat laboral, per tal d'assolir l'èxit educatiu, que completi els estudis secundaris i obtingui el graduat en ESO. 

Una de les novetats d'aquest nou curs és que hi ha hagut un novè tastet formatiu que s'ha sumat als vuit que ja s'hi feien. Es tracta del tastet d'Electrònica i TIC, a través del qual, s'ha treballat mitjançant el joc aspectes de la programació, el manteniment informàtic, electrònica i impressió 3D.

La realització d'aquest nou tastet ha suposat una nova organització de les sessions del programa. En aquesta edició s'han fet set sessions de cadascun dels tastets augmentant en mitja hora la durada de la sessió. En total s'ha fet formació durant 63 dies amb 221 hores lectives. cinc dels tastets del programa (Arts, Imatge digital, Salut i Esport, Animació sociocultural i Orientació laboral) s'han impartit al Casal de les Escodines. Els tastets Administració i Llauneria a l'Espai Jove Joan Amades, el tastet de Perruqueria a un local del Gremi Artesà Comarcal de Perruqueries de senyores i Estètica del Bages; i el nou tastet d'Electrònica i TIC s'ha impartit al local de la cooperativa Cultura del Bé Comú.