Radicals del Mollerussa agredeixen aficionats de la Pirinaica després del partit

Han presentat com a mínim tres denúncies per lesions contra membres del grup UrbaS'13 Mollerussa que no han encaixat bé la derrota del seu equip

Ull de vellut i cicatriu d'un dels aficionats de la Pirinaica agredits
Ull de vellut i cicatriu d'un dels aficionats de la Pirinaica agredits | Arxiu particular
22 de gener del 2023
Actualitzat el 23 de gener a les 9:30h
Com a mínim dos aficionats i un jugador de la Pirinaica han presentat denúncia davant dels Mossos d'Esquadra per les agressions que han patit per part d'aficionats visitants després del partit que els del barri de la Mion de Manresa han guanyat al Mollerussa CFJ aquest diumenge al migdia.

Segons un dels denunciants, quan ha acabat el partit un aficionat local ha retret a un membre del grup UrbaS'13 Mollerussa que incités amb un megàfon als seus jugadors a actuar amb violència contra l'equip contrari. El comentari ha tingut lloc al bar de l'estadi. Una vintena d'aficionats del Pla d'Urgell s'havien desplaçat a Manresa.

L'observació no li ha semblat bé a l'aficionat visitant i sense dir-li paraula li ha clavat un cop de puny a la cara, que li ha deixat l'ull de vellut i una cicatriu que, a l'hospital, ha requerit cinc punts de sutura. Un altre aficionat local que hi era a prop també ha rebut un cop a l'orella i ha estat llançat a terra. L'agressor i altres membres del grup visitant han continuat empenyent i colpejant altres aficionats ja fora l'establiment. Un dels aficionats agredits ha estat el pare d'un jugador de la Pirinaica que, quan ha vist la situació ha saltat a la grada i també ha estat agredit.

Poc després que la situació es normalitzés han arribat patrulles de la Policia Local de Manresa i, posteriorment, dels Mossos d'Esquadra, que hi han desplaçat, també, una unitat d'anti-avalots. Els agents han convidat als agredits a presentar les corresponents denúncies.

Junt amb les denúncies presentades, a les que NacióManresa hi han tingut accés, els agredits han presentat adhesius de la penya amb el nom d'Intractables Mollerussa i altres llegendes que pertanyen al grup ultra UrbaS'13 Mollerusa que se situa en l'òrbita de grups esportius radicals. Els Mossos d'Esquadra no podran determinar fins dilluns si s'han presentat més denúncies per aquests fets.