S'inica la setmana dels hàbits saludables al Moianès

Impulsada per el Consorci del Moianès, l'acció pretén conscienciar als joves per un consum d’alimentació sana i variada

Publicat el 29 de novembre de 2009 a les 11:58
El projecte de La setmana del hàbits saludables planteja un seguit d’activitats que tenen el seu punt d’inici en un seguit d’accions que es portaran a terme en els diferents centres educatius del Moianès, tenint com a punt de partida la propera setmana, del 30 de novembre al 4 de desembre, l’IES Moianès i la seva Setmana dels esmorzars saludables.

Durant aquests cinc dies, els alumnes de l’institut, durant l’hora d’esbarjo, tindran la possibilitat de degustar productes del Moianès a l’hora que compleixen amb una dieta saludable i equilibrada. Tindran, doncs, l’espai de la cantina, a l’interior de l’edifici i una paradeta a l’exterior on se’ls vendran, a preus molt assequibles, una gran varietat de productes elaborats a la comarca, sans i nutritius. Així mateix, amb cada consumició, s’obsequiarà amb una butlleta per participar en un sorteig on s’atorgaran dos premis: una mensualitat gratuïta al gimnàs i un passeig a cavall.

El gran assortit de productes del Moianès comptarà amb una varietat adaptada als diferents gustos; des d’entrepans de pa ecològic de formatge, llonganissa o crema de xocolata passant per els làctics, els sucs de fruita ecològics, les barretes energètiques, diferents tipus de galetes i fruita.

Els alumnes de primer de Batxillerat també tindran l’ocasió de participar en una acció que sota el nom de “Tallers amb gust de Moianès”, i amb la participació del cuiner Pep Nogué, els oferirà un seguit d’aportacions i consells a l’hora d’afrontar-se davant dels fogons per cuinar productes de qualitat de manera fàcil, atractiva i saludable.

Aquest setmana donarà pas, més endavant, a un seguit de propostes que es portaran a terme als diferents municipis del Moianès sota la mateixa idea de la conscienciació cap a un consum responsable, sa i variat de l’alimentació, amb l’afegitó de conèixer els productes ecològics i de qualitat dels que gaudeix la comarca.