Slow Food organitza el Sopar de l'albergínia blanca, dijous a Santpedor

A Cal Llovet, en el marc dels actes de la Fira de Sant Miquel

El Sopar de l'albergínia blanca oferirà vuit platets amb aquest producte del Bages
El Sopar de l'albergínia blanca oferirà vuit platets amb aquest producte del Bages | Slow Food
Redacció
23 de setembre de 2024, 10:24
Actualitzat: 18:01h

El proper dijous 26 de setembre, la Comunitat Slow Food de Catalunya Central organitzarà el Sopar de l'albergínia blanca a Cal Llovet de Santpedor, un esdeveniment que forma part de la Fira de Sant Miquel i que posa en valor l'albergínia blanca del Bages com a producte estrella de la temporada de tardor.

Aquest sopar especial oferirà un menú degustació de vuit plats, tots ells girant al voltant de l'albergínia blanca, una varietat local que destaca per la seva versatilitat i sabor excepcional. El menú inclourà una gamma de creacions culinàries dissenyades per cuiners i cuineres de la zona, de restaurants com Cau de l'Ateneu, Can Patoi, Ígnia, Laida, Mas de la Sala i Quim Miró de l'Obradora.

Entre els plats que se serviran hi haurà un xai amb albergínia, que s'inspira en una recepta antiga de Santpedor i Castellnou de Bages, la cabra amb albergínia, que es feia en època de verema, pels volts de la Fira de Sant Miquel. A part de recuperar aquesta recepta tradicional, amb aquest plat de xai, els cuiners d'Slow Food també volen promoure el consum de xai, una carn el consum de la qual ha experimentat una baixada notable en els últims anys. A banda de les seves qualitats culinàries, es revindica el consum de xai local, per l'impacte positiu que el manteniment de pastures per a la ramaderia ovina té sobre l'entorn, reduint el risc d'incendis forestals.

L'esdeveniment, que té el suport de l'Ajuntament de Santpedor, esdevé una oportunitat perfecta per connectar amb la gastronomia local i participar en un esforç més ampli cap a un futur més sostenible i aconseguir la sobirania alimentària. El sopar tindrà un aforament d'un centenar de persones i un preu de 27 euros. Els tiquets es poden comprar anticipadament, per internet, des de les xarxes socials de la Comunitat Slow Food de la Catalunya Central @slowfood.cc.

Arxivat a