El sopar de l'aprofitament Gastrorecup aplega un centenar de persones a Santa Clara

La Comunitat Slow Food de Catalunya Central va preparar l'àpat amb productes descartats del circuit comercial

  • El sopar Gastrorecup va aplegar 94 persones al Convent de Santa Clara -
Publicat el 04 d’octubre de 2024 a les 08:17

Un centenar de persones es van aplegar dimecres a la Sala Gòtica del Convent de Santa Clara per sopar un menú elaborat amb productes descartats del circuit comercial per la Comunitat Slow Food de la Catalunya Central. Es tractava de donar vida a uns aliments recuperats, és a dir, en un estat de consum perfecte però que haurien estat descartats per motius estètics o bé per excedent de producció.

El sopar Gastrorecup és una iniciativa creada inicialment per Ada Parellada a la que s'hi han sumat més de cinquanta restaurants de tot Catalunya, i que a Manresa, s'ha portat a terme amb la presència de la pròpia xef, que va voler acompanyar la cita. L'objectiu és conscienciar tant la població com el sector de la restauració sobre la importància de combatre el malbaratament alimentari.

Els restaurants van elaborar un menú improvisat a partir dels productes que els van arribar aquella setmana, des dels mateixos pagesos o també de la cadena de distribució. En aquest cas, el menú va incloure una amanida, una crema amb ou pouché i bolets, mandonguilles de peus de porc i formatge fresc amb melmelades.