El sopar de la Festa del Tomàquet omple el claustre del Museu

La companyonia entre sis restaurants del Bages ofereix l'àpat de gala de la ja tradicional setmana hortícola

El sopar de la Festa del Tomàquet s'ha celebrat al claustre del Museu
El sopar de la Festa del Tomàquet s'ha celebrat al claustre del Museu | Pere Fontanals
26 de juliol de 2024, 00:25
Actualitzat: 8:03h

La companyonia que genera Bages Impuls i Slow Food entre els productors de la comarca i fins a sis restaurants del Bages fan que assistir al sopar de la Festa del Tomàquet sigui una autèntica delícia per als sentits. L'estrena com a escenari del claustre de l'antic col·legi Sant Ignasi, seu, entre d'altres, del Museu del Barroc de Catalunya, ha fet la resta. Això sense descomptar la feina dels voluntaris que han servit les taules.

Fins a 180 comensals, i perquè l'organització va haver d'aturar-ho, han gaudit aquest dijous d'un sopar degustació amb vuit platets elaborats a base de tomàquet que han donat essència i personalitat a uns productes de la terra i de proximitat cada cop més coneguts entre el consumidor.

Còctel, tomàquet amanit amb oli de Corbella i sal de Cardona, criox roll amb tàrtar de tomàquet i rovell d'ou, tomàquet farcit d'albergínia blanca marinada, truita de pa amb tomàquet, o una tarrina de xai, o un gaspatxo o fins i tot un xuixo. El sopar ha pemès transitar del dolç al salat passat per l'àcid, i gaudir de productors de casa nostra.

Amb tomàquets de Cal Calafell, Cal Climent o les Arnaules, ous de l'Ecopallareta, olis de la Migjorn, Obaga de l'Agneta i Molí del Mig, amb pa de Raiguer o sal de Cardona. Tot regat amb vins de la DO Pla de Bages. Els restaurants que han preparat el menú han estat Bacasis, Cal Patoi, Cau de l'Ateneu, Ígnia, Laida i Mas de la Sala.

La Festa del Tomàquet continuarà el cap de setmana, amb el Mercat del Tomàquet que tancarà una edició cada cop més consolidada.