Nova protesta per la presència de l'exèrcit espanyol al Saló de l'Ensenyament

Amb el lema "les armes no eduquen" diverses entitats s'han manifestat avui en contra del expositor del Ministeri de Defensa a la fira | El Govern es va comprometre recentment a revisar la presència dels militars a l'esdeveniment

Ada Colau, conversant amb dos comandaments militars, al Saló de l'Ensenyament
Ada Colau, conversant amb dos comandaments militars, al Saló de l'Ensenyament | EFE
Redacció
09 de març del 2016
Actualitzat a les 17:24h
Un grup de persones s'han manifestat aquest matí per tal refermar el seu rebuig al fet que el Ministeri de Defensa pugi promocionar-se en aquest esdeveniment. "Les armes no eduquen" és el seu lema. També a Twitter hi ha protestes amb el hashtag#SalóSenseExèrcit.

Des del Saló de l'Ensenyament senyalen que el Ministeri de Defensa aquest any va tornar a sol·licitar tenir un expositor i es justifica la seva presència, ja que aquesta institució ofereix una formació determinada. També afirmen que arran de les protestes que ja fa anys que sorgeixen, l'organització de la fira i el Departament d'Ensenyament parlaran sobre la continuïtat d'aquest expositor de cara a properes edicions.Malgrat que el Parlament va aprovar al juliol una moció a favor de retirar l'exèrcit espanyol del Saló de l'Ensenyament, l'edició del 2016 inaugurada avui encara compta amb la presència de les forces armades. Fet que, com els darrers anys, ha suscitat protestes per part de diversos sindicats i entitats. La plataforma Desmilitaritzem l'educació explica al seu web que "la missió de les institucions i els agents educatius és el foment de la cultura, la ciència i els valors de la convivència i la diversitat, creiem que exèrcit i educació són conceptes manifestament antagònics".

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va explicar al Parlament que el Govern ha traslladat a Fira de Barcelona la seva voluntat de revisar el conveni per "replantejar" la presència de les forces armades al Saló. La diputada de la CUP, Pilar Castillejo, va lamentar que no s'hagi actuat abans perquè no hi hagi un expositor de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament, i ha avisat el Govern que no n'hi ha prou de revisar el conveni. A més, ha subratllat que la presència de l'exèrcit espanyol i altres cossos armats en espais educatius no és un fet exclusiu del Saló de l'Ensenyament, i ha argumentat que això suposa una contradicció "amb el procés d'alliberament català". Ada Colau, per la seva banda, ha evitat visitar l'estand en la seva visita d'aquest matí i ha explicat a dos comandaments que l'Ajuntament de Barcelona prefereix que no hi siguin.

La 27ª edició del Saló de L'Ensenyament, se celebra al palau 2 i la Plaça de l'Univers del recinte de Montjuïc, del 9 al 13 de març. L'esdeveniment reuneix 182 expositors que presenten una oferta d'estudis de batxillerat, universitaris, altres estudis superiors, complementaris, de formació professional i idiomes, així com de serveis a l'educació.
 
Arxivat a