Polèmica per la participació d'Àngel Ros en un acte d'una entitat d'arrel franquista

La Crida per Lleida lamenta que l'alcalde hagi celebrat l'aniversari del Caliu Ilerdenc nascut l'any 1941

29 de juny del 2016
Actualitzat a les 20:38h
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha participat aquest dimecres a la celebració del 75è aniversari de l’associació cultural Caliu Ilerdenc, acompanyat dels seus membres i el seu president, Pere Clapés, al capdavant. El paer en cap ha agraït la tasca que realitza l’entitat cultural en la defensa i la difusió del patrimoni, la història i les tradicions lleidatanes. 

La presència del paer en cap en aquest acte ha irritat la Crida per Lleida, que havia demanat que Ros no hi participés atenent que aquest col·lectiu va estar estretament lligat a la dictadura franquista.

Segons la formació, el Caliu Ilerdenc "va funcionar com un lobby de poder durant la dictadura de Franco, ja que era allà es decidien la majoria de càrrecs polítics importants de la ciutat i la província i que entre els autoanomenats caliuencs, hi haurà tots els futurs càrrecs franquistes de la ciutat".

A més, la Crida recorda que aquesta entitat va ser una de les impulsores del "leridanismo", moviment pseudocultural que va intentar la descatalanització Lleida al llarg del franquisme.