Barcelona prohibeix finalment la circulació de camions durant la cavalcada de Reis

La mesura, que s'aplicarà entre les 16.00 i les 22.00, es pren després d'atemptats com el del mercat nadalenc de Berlín

Els Reis d'Orient a Barcelona, en una imatge d'arxiu
Els Reis d'Orient a Barcelona, en una imatge d'arxiu | NacióDigital
Redacció
04 de gener del 2017
Actualitzat el 05 de gener a les 11:58h
L'Ajuntament de Barcelona restringirà finalment la circulació de camions de més de 3.500 quilos per tota la ciutat entre les 16 i 22 hores d'aquest dijous durant la cavalcada de Reis per motius de seguretat, especialment després d'atemptats com el del mercat nadalenc de Berlín. L'anunci arriba l'endemà que s'assegurés que no hi hauria cap pla de seguretat especial.

En declaracions als mitjans, el gerent de Seguretat i Prevenció, Jordi Samsó, ha indicat que es tracta del primer cop que es pren aquesta mesura i que es va decidir aquest dimarts en una reunió amb responsables dels cossos policials, una iniciativa que també ha pres l'Ajuntament de Madrid.

Ha assegurat que es reforçarà el dispositiu de seguretat, del qual no ha volgut donar més detalls, i que es disposaran sistemes per protegir el recorregut de la cavalcada, de cinc quilòmetres, sense concretar si seran barreres o pilons de formigó.

Les restriccions generals de trànsit tindran lloc entre les 17 i les 21:30 hores al centre de Barcelona, i diversos districtes s'hi veuran afectats com el de Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc, a més de preveure's alguna incidència a Sant Martí i la Ronda Litoral.

Durant la cavalcada s'activarà la fase d'alerta del Pla bàsic d'emergències municipal i es desplegarà un ampli dispositiu de seguretat i mobilitat per garantir la seguretat i el pas de la cavalcada.
Arxivat a