Sacerdots de Solsona acusen el bisbe Novell d'allunyar-se de les «actituds que ha de tenir l'església»

El Fòrum Ondara lamenta les "polèmiques estèrils" creades pel bisbe i li demana que no es posi en més fangars

03 de juny del 2017
Actualitzat a les 20:08h

Xavier Novell, bisbe de Solsona. Foto: Europa Press


La glossa del bisbe de Solsona que vinculava l'homosexualitat i la manca de la figura paterna ha enervat els sacerdots de la diòcesi que formen part del Fòrum Ondara, un col·lectiu crític amb Xavier Novell. En un article publicat en el darrer butlletí, l'entitat lamenta les paraules del bisbe i assegura que estan "molt lluny d'assemblar-se a l'actitud que ha de tenir l'església en la lectura dels signes dels temps i en l'atenció a les persones immerses en aquesta realitat".

​En el text, els sacerdots també es queixen que "amb cadaglossala fa grossa, almenysmediàticamentparlant.I enssap greuque el nostreBisbatde Solsonas'associïa polèmiquesestèrilsque en resensajudenen la nostratascaevangelitzadora, queés anunciarel missatgealliberadorde Jesucristen un món quenecessitabalsàmicsen llocde vinagre", i demanen que no es posi en més "fangars".

​El col·lectiu admet sentir-se sorprès per les paraules de Novell si bé apunta que "éscert que elscanvisculturalsisociològicsestantraçantunsrolsdiferents per a lamasculinitatila feminitati ques'estàdesdibuixant lalíniadivisòriatradicional".

Novell s'ha disculpat després de la polèmica

​El bisbe de Solsona va assegurar el passat dijous que no volia ofendre ningú i que en cap cas, pretenia fer aquesta relació exclusiva. El bisbe de Solsona assegura també que no vol mantenir un conflicte obert però es referma en el seu dret a ensenyar la doctrina catòlica i en aquest sentit, assegura que continuarà presentant sense por la seva visió cristiana sobre la persona.

 Carta del Fòrum Ondara