En directe

Així ha estat el debat de candidats del 12-M a TV3 i Catalunya Ràdio: les frases més destacades

Salvador Illa, Pere Aragonès, Josep Rull, Ignacio Garriga, Laia Estrada, Jéssica Albiach, Carlos Carrizosa i Alejandro Fernández participen en el tercer i últim debat televisat de la campanya electoral catalana

Candidats del 12-M que participen en el debat de TV3
Candidats del 12-M que participen en el debat de TV3 | Disseny de Núria Garrido

Aquest dimarts a la nit els candidats es veuen les cares al tercer i últim debat televisat que s'emet a TV3 i Catalunya Ràdio a partir de les 22.05 hores. Salvador Illa (PSC), Pere Aragonès (ERC), Josep Rull (Junts), Ignacio Garriga (Vox), Laia Estrada (CUP), Jéssica Albiach (Comuns Sumar), Carlos Carrizosa (Cs) i Alejandro Fernández (PP) es retroben només 24 hores després del debat a La Sexta i responen les preguntes d'Ariadna Oltra.

Redacció
07 de maig del 2024
Actualitzat el 08 de maig a les 0:26h

Fins aquí el minut a minut de Nació, gràcies per seguir-nos!

Acaba el debat del 3Cat i tanquem el minut a minut de Nació. Gràcies per seguir-nos! 

Pots llegir aquí l'1x1.

L'1x1 del debat definitiu: qui en surt reforçat i qui en surt perjudicat?

El tercer debat televisiu dels candidats del 12-M -el que promou TV3 i Catalunya Ràdio- té el valor de ser el més determinant. No haurà servit, això sí, per aclarir l'escenari de pactes, però sí per certificar que en la campanya han tingut més pes les carpetes vinculades a la gestió que l'horitzó nacional després del procés. El combat dialèctic entre aspirants -Salvador Illa, Pere Aragonès, Josep Rull (en substitució de Carles Puigdemont), Laia Estrada, Jéssica Albiach, Carlos Carrizosa, Alejandro Fernández i Ignacio Garriga- deixa alguns elements destacats, començant per anunci de fitxatges. Aquest és l'1x1 del debat, que deixa candidats més reforçats i d'altres de més debilitats en l'esprint final de la cursa electoral.

Llegeix aquí tota la informació.

Rull assegura que Junts no pactarà "ni per activa ni per passiva" amb Aliança Catalana

El número 3 de Junts, Josep Rull, ha assegurat en el debat de 3Cat que el seu partit no pactarà "ni per activa ni per passiva" amb l'Aliança Catalana de Sílvia Orriols. Així ho ha assegurat després que el president de la Generalitat i candidat d'ERC, Pere Aragonès, hagi defensat rebutjar pactes amb la formació islamòfoba. 

Illa posarà els Mossos en mans de Parlon i Trapero si és president

Anunci de Salvador Illa en el debat de TV3, l'últim abans de les eleccions del 12-M: si és president de la Generalitat, Nuria Parlon serà consellera d'Interior. Per a la direcció general dels Mossos d'Esquadra, el perfil escollit pel candidat del PSC seria el major Josep Lluís Trapero, una de les personalitats més emblemàtiques del cos i al capdavant de la policia catalana durant els atemptats del 17-A de Barcelona i de Cambrils. Trapero va ser destituït amb el 155 i, després d'un període en el qual va ser restituït, l'actual conseller Joan Ignasi Elena va prescindir dels seus serveis. Parlon, al seu torn, és alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i des de fa unes setmanes és portaveu del PSC.

Més informació aquí.

Illa situa Parlon com a consellera d'Interior amb Trapero com a director dels Mossos si és president

El candidat del PSC, Salvador Illa, ha anunciat en el debat de 3Cat que si és president nomenarà Núria Parlon, actual alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, consellera d'Interior per les seves "excel·lents polítiques de seguretat". A més, ha assegurat que vol professionalitzar la gestió dels Mossos, i que la seva aposta és situar Josep Lluís Trapero com a director general de la policia, perquè és un "exemple de servidor públic". 

Albiach para els peus a l'extrema dreta: "El 17% de la població de Catalunya és nouvinguda i el 17% que cotitza, també ho és"

La candidata dels Comuns Sumar, Jéssica Albiach, ha aturat els peus a l'ultra Ignacio Garriga durant el debat de 3Cat, en el qual ha insistit una vegada més a fomentar l'odi contra els migrants. "Les dades que diu VOX són falses. El 17% de la població de Catalunya és nouvinguda i el 17% que cotitza, també ho és. La gent que ve a Catalunya ve a treballar, aixeca el país. Som terra d'acollida i estem orgulloses de ser una Catalunya mestissa", ha apuntat.

Aragonès acusa el PP de fer un "negoci de corrupció a punta pala" amb l'operació Catalunya

Pere Aragonès, després de les acusacions d'Alejandro Fernández (PP) contra l'independentisme per fer "negoci" amb el procés, l'ha contestat dient que pels populars l'operació Catalunya sí que ha sigut "un negoci de corrupció a punta pala".

Qui guanya el debat de TV3 i Catalunya Ràdio?

Salvador Illa (PSC), Pere Aragonès (ERC), Josep Rull (Junts), Ignacio Garriga (Vox), Laia Estrada (CUP), Jéssica Albiach (Comuns Sumar), Carlos Carrizosa (Cs) i Alejandro Fernández (PP) es veuen les cares al plató i responen les preguntes d'Ariadna Oltra. Vota aquí.

Illa lloa la tasca de Natàlia Garriga al capdavant de la conselleria de Cultura

El candidat del PSC, Salvador Illa, ha fet valdre durant el debat del 3Cat la tasca de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, al capdavant del departament, i ha aplaudit que s’hagi arribat a destinar un 2% del pressupost a aquesta carpeta. 

 

ERC i Junts coincideixen a situar el referèndum i el finançament com a prioritats

Unitat independentista, en l'àmbit de propostes, en el debat del 3Cat. Tant el candidat d'ERC, Pere Aragonès, com el número 3 de Junts, Josep Rull, han coincidit a situar el referèndum i el finançament com a prioritats després del 12-M. Tots dos han reivindicat aquestes iniciatives i han demanat tenir prou força per poder-les negociar a Madrid, on competeixen pels rèdits. Al seu torn, la candidata de la CUP, Laia Estrada, els ha acusat de competir "per qui és més pactista amb l'Estat i més pujolista".

El més llegit