Lluís Llach, artífex del primer discurs de la República catalana

El diputat de Junts pel Sí prepara amb discreció el format de la primera intervenció de Puigdemont i Junqueras després que el Parlament declari la independència

El president, Carles Puigdemont, en el primer discurs posterior a la declaració d'independència
El president, Carles Puigdemont, en el primer discurs posterior a la declaració d'independència | Josep M. Montaner
27 d'octubre del 2017
Actualitzat el 28 d'octubre a les 15:29h
Una de les incògnites de la jornada -de transcendència històrica- d'aquest divendres al Parlament era com seria la posada en escena dels primers passos de la República catalana. Un cop els vots del Junts pel Sí i la CUP han validat la declaració d'independència -i després d'un interval de tres quarts d'hora-, el Govern ha aparegut a l'escala noble del Parlament. "Ara caldrà defensar la República", ha afirmat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el primer discurs del president.

Les paraules de Puigdemont ha culminat la intervenció inicial d'Oriol Junqueras. "Estem convençuts que arreu del món poden entendre els nostres actes", ha afirmat el vicepresident. Lluís Llach ha estat l'artífex d'una escena que ha estat molt aplaudida i serà recordada.  

El diputat de Junts pel Sí ha preparat amb discreció el format dels parlaments d'aquest divendres, escoltats atentament pels alcaldes sobiranistes i pels centenars de periodistes presents avui a la cambra catalana. Tal com han confirmat fonts parlamentàries a NacióDigital, l'escenificació dels primers discursos de la República estava pactat des de dijous. Els diputats sobiranistes n'han rebut una última confirmació aquest mateix matí. Els minuts més emotius s'han completat amb Els Segadors i crits de "llibertat, llibertat".

Al costat dels membres del Govern, diputats de Junts pel Sí i la CUP han escoltat des de primera fila les paraules del president i el vicepresident de l'executiu. L'actriu Sílvia Bel s'ha encarregat d'introduir els discursos polítics. En nom dels alcaldes presents al Parlament també ha intervingut Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, que ha demanat als representants municipals que es comprometin amb la República catalana i el procés constituent.




 
Arxivat a