17
de desembre
de
2017, 10:34
Actualitzat:
18
de desembre,
10:38h
Part de l'exposició del mes de desembre al Konvent. Foto: NacióBerguedà
L'Associació Cultural Konvent ha decidit tancar el cercle posant el debat de l'art en un dels punts de mira més polèmics. Sense témer la discrepància, i amb la voluntat d'arribar a aquesta entre els diferents ponents, Konvent ha buscat la veu i opinió de 24 artistes, promotors o comissaris d'art per tal de desgranar quin és o hauria de ser el preu de l'art. Una exposició arriscada, que preveu tancar el cercle del 2017 per encarar un 2018 "molt més radical".
Malgrat que els detalls de la nova temporada encara no s'han avançat, el 2017 ja ha estat un any de marees culturals. Amb un total de més de 300 espectacles, nou exposicions i diversos festivals, com el Salt Mortal, les Jornades Electròniques, Turbina o Konvent Paraula, des de l'associació cultural s'ha plantejat una nova manera d'entendre l'art, ja sigui des del Berguedà, Barcelona o la col·laboració amb altres associacions amb qui es comparteix la filosofia.
L'art, en un nova "sacsejada"
Ara, Konvent promet una nova "sacsejada des de dins". En les seves paraules, un "punt i a part en la manera que fins ara s'havia treballat" i, com la "taronja exprimida fins a la pell", tornar a l'essència més autodestructiva: "Volem que l'art ens faci renéixer, tensem la corda i ens llancem al mar".
Imatge d'una de les habitacions on es projecta l'opinió d'un dels artistes. Foto: NacióBerguedà
La nova i última exposició del Konvent es podrà veure durant tot el mes de desembre i fins a finals d'any. En aquesta, els visitants d'aquest antic convent de monges convertit en centre d'art contemporani i laboratori I+D de la cultura trobaran un debat en veu alta. Les reflexions, sempre amarades d'essència konventual -sigui en espai o forma- d'artistes i persones dedicades a l'art, que hi aportaran la seva particular visió i experiència perquè tothom pugui arribar, com sempre en el món de les ciències no exactes, a la seva pròpia reflexió.
Entre aquests, hi ha els periodistes culturals Borja Duñó i Laura Sangrà; l'escultor resident a Itàlia Eduard de Juana; la cantant resident a Alemanya Maria Coma; Ildefons Alonso, músic integrant del grup El Petit de Ca l'Eril resident a Anglaterra, i Pedro Strukel, artista mexicà resident a Barcelona.
Quin és el preu de l'art, doncs? Konvent convida tothom a reflexionar sobre això, en un recorregut fred i dur pels seus passadissos i cambres. "Patrimoni, natura i hostilitat", apunten, i com un "engranatge que no s'atura". Noves preguntes i una experiència profunda banyada pels aires freds d'un Berguedà que perfuma la seva cultura dels aires de l'hivern.
Part de la nova exposició del Konvent del mes de desembre. Foto: NacióBerguedà