El Suprem cita la defensa de Junqueras el 4 de gener per decidir si el manté a presó

La sala penal celebrarà la vista per atendre els recursos d'apel·lació del líder republicà

22 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:00h

Junqueras, aclamat en un acte polític. Foto: Adrià Costa


La sala penal del Suprem celebrarà el 4 de gener la vista per atendre els recursos d'apel·lació de la defensa d'Oriol Junqueras i debatrà, llavors, si manté a presó el líder republicà. Junqueras és l'únic dels membres del Govern encara empresonats que no va demanar tornar a declarar per tal de continuar endavant amb la via d'apel·lació. 

La sala penal tindrà a les seves mans la possibilitat d'estimar o no els arguments de la defensa per deixar en llibertat el president d'ERC, reclòs des del passat 2 d'octubre.  

Una setmana després, l'11 de gener, tornaran a declarar Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart davant del jutge instructor Pablo Llarena. Tots tres ho havien demanat en els seus recursos contra l'ordre de mantenir-los empresonats sense fiança. Llarena, que instrueix la causa per rebel·lió que inclou el Govern cessat pel 155 al complet i els membres sobiranistes de la mesa del Parlament, els tornarà a prendre declaració i s'haurà de pronunciar de nou sobre l'empresonament preventiu.